Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 03

Teisingumo ministras teikia savo siūlomus kandidatus į Vyriausiąją rinkimų komisiją

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius pirmadienį Seimo pirmininkui pateikė 8 kandidatūras asmenų, kuriuos siūlo į naujos kadencijos Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narius.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / BFL nuotr.

Kandidatus ministras atsirinko iš sąrašo asmenų, kurie paskelbus viešą atranką pareiškė norą tapti šios komisijos nariais. Tokių buvo 36. Siekiant daugiau atvirumo bei norint sudaryti galimybes atrankoje dalyvauti kuo platesniam ratui pretendentų, atrankos procedūra buvo vieša. 

Kandidatams buvo keliamas reikalavimas turėti aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą bei pateikti savo gyvenimo aprašymą ir trumpą motyvacijos laišką.

Iš teisingumo ministro pasirinkto aštuntuko burtų keliu į VRK narius bus atrinkti keturi. Pretendentais siūlomi teisininkai Inga Milašiūtė, Sigitas Groblys, Justinas Žilinskas, Dalia Baležentė, Tautvydas Jakutis, Mindaugas Lankauskas, Inga Pakštienė ir Jurga Stungytė.

Pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatymą, šią komisiją 4 metams sudaro Seimas.

Kandidatus į VRK taip pat siūlo Lietuvos teisininkų draugija bei partijos, gavusios Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

Vyriausiosios rinkimų komisijos narių pareigos nesuderinamos su pareigomis kitose rinkimų ar referendumo komisijose, taip pat su kandidato į Seimo narius, kandidato į Respublikos prezidentus ir jo patikėtinio, kandidatų į savivaldybės tarybos narius bei jų atstovų, rinkimų ar referendumo stebėtojų statusu, taip pat su Lietuvos Respublikos piliečių iniciatyvinės grupės referendumui surengti nario statusu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius