Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 09

Teisingumo ministras: vaikas pagal teismo sprendimą turės būti perduodamas „subtiliau“

Vaiko perdavimas pagal teismo sprendimą turės būti subtilesnis, ketvirtadienį sakė teisingumo ministras Remigijus Šimašius.
Drąsiaus Kedžio dukra
Drąsiaus Kedžio dukra / Kadras iš laidos „Akistata“

Jis pranešė, kad Teisingumo ministerija jau parengė projektą, pagal kurį antstoliai gautų detalesnes instrukcijas tokių teismo sprendimų vykdymui.

„Be jokios abejonės, vaikas yra ne daiktas, ir jo negalima tiesiog antstoliui paimti iš vienos vietos ir perduoti į kitą vietą“, – ketvirtadienį Seime vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo ministras.

„Kita vertus, teismo sprendimai turi būti vykdomi, todėl mes esame parengę projektą, jis baigiamas derinti ir su Finansų ministerija, ir tikiuosi, bus įvykdytas. Ir vaiko teisių apsaugos tarnybos, ir kiti turės labai aiškų vaidmenį duodant detalesnes instrukcijas antstoliams, kaip vis dėlto tą teismo sprendimą šiuo atveju įgyvendinti tinkamai, bet subtiliai ir nepažeidžiant vaiko interesų“, – teigė R.Šimašius.

„Tai yra procesas, kur labai svarbu atsižvelgti į vaiko interesus ir vaiko teises“, – pridūrė jis.

Visuomenėje itin audringų reakcijų sukėlė istorija dėl Drąsiaus Kedžio dukters globos, o minia protestuotojų trukdė ją perduoti motinai Laimutei Stankūnaitei, kurią D.Kedys kaltino sąvadavimu tvirkinant dukrą. Teisėsauga L.Stankūnaitės kaltės įrodymų nerado.

R.Šimašius atkreipė dėmesį, jog vaikų teisės dažnai paminamos suaugusiesiems aiškinantis savo interesus.

„Beveik visais viešumoje nuskambėjusiais atvejais, kai dėl vaikų pykstasi suaugusieji, vaikai yra tapę suaugusiųjų įkaitais. Deja, iš tikrųjų apmaudu, kad dažnai žmonės savo interesus yra linkę ginti ne teisinėmis priemonėmis, kurios skirtos apsaugoti žmogaus teises, bet vėliau viešųjų ryšių priemonėmis, kurios ypač vaikų atveju iš tikrųjų duoda labai neigiamą poveikį“, – kalbėjo ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius