-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 09

Teisingumo ministrė su ES kolegomis tarsis dėl žalos atlyginimo Ukrainai užtikrinimo

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska penktadienį Europos Sąjungos (ES) Teisingumo ir vidaus reikalų ministrų tarybos posėdyje su kolegomis tarsis dėl žalos atlyginimo Ukrainai užtikrinimo.
Ewelina Dobrowolska
Ewelina Dobrowolska / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tam, kad teisingumas triumfuotų prieš nebaudžiamumą, būtina užtikrinti veiksmingos pagalbos teikimą Ukrainai: priemonių, kurios leistų konfiskuoti pagal ES sankcijas įšaldytą turtą, neapsiribojant vien tik turto konfiskavimu baudžiamajame procese, bet ir diskutuoti dėl efektyviausių būdų specialaus tribunolo steigimui“, – pažymi E.Dobrowolska.

Kaip pranešė Teisingumo ministerija, Lietuva ketina ne tik pritarti tarybos išvadoms dėl kovos su nebaudžiamumu už Rusijos įvykdytus agresijos nusikaltimus, bet ir toliau pasisakys dėl būtinybės sukurti aiškų teisinį mechanizmą, kaip užtikrinti teisingumą ir žalos atlyginimą visiems Ukrainos žmonėms, panaudojant agresoriaus įšaldytą turtą.

Pranešime nurodoma, kad pagrindinis ES ministrų dėmesys šios Ministrų tarybos metu bus skirtas teisinės pagalbos Ukrainai mechanizmų paieškai, agresoriaus atsakomybės bei žalos atlyginimo užtikrinimui.

Teisingumo ir vidaus reikalų ministrų tarybos metu taip pat bus aptartas direktyvos dėl žurnalistų ir pilietinės visuomenės atstovų apsaugos nuo nepagrįstų ieškinių klausimas, teisėkūros pasiūlymų aplinkos apsaugos pagal baudžiamąją teisę ir teisminio bendradarbiavimo ir kiti klausimai.

Lietuva ir kelios kitos regiono šalys kurį laiką ragina Vakarų partnerius steigti specialųjį tribunolą Rusijos agresijos nusikaltimams Ukrainoje tirti, kuris leistų patraukti atsakomybėn ir Rusijos vadovybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius