-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 11

Teisininkas K.Čilinskas: Seime A.Sacharukas dirbs turėdamas visas parlamentaro teises

Nors Konstitucinis Teismas pripažino, kad parlamentaras Aleksandras Sacharukas pažeidė Konstituciją, Seimo sprendimas nepanaikinti jo tautos atstovo mandato reiškia, kad toliau Seime jis darbuosis turėdamas visas parlamentaro teises, teigia teisininkas Kęstutis Čilinskas.
K.Čilinskas
K.Čilinskas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Konstitucinio Teismo nutarimas nėra paneigtas. Tai yra pirmoji apkaltos proceso dalis. Tačiau Seimas balsavo ir paliko parlamentarą dirbti. Taigi laikoma, kad jis dirba su visomis Seimo nario teisėmis“, – 15min.lt sakė K.Čilinskas.

Pasak jo, apkalta yra „subtilus“ procesas, susidedantis iš dviejų dalių: iš teisinės ir politinės. „Nors Konstitucinis Teismas nusprendė, kad Konstitucija buvo pažeista, tačiau antroji, politinė pusė, tautos atstovai, atstovaujantys šalies žmonėms, savo sprendimu tarsi pasakė: „A.Sacharukas gali atstovauti tautai, nors formaliai padarė pažeidimą“, – dėstė teisininkas.

Jo teigimu, šis procesas panašus į baudžiamąją bylą: nors asmeniui prokurorai pateikia tam tikrus kaltinimus, tačiau teismui nusprendus tą asmenį išteisinti, žmogus yra nebekaltas. „Klausimas čia yra toks: kas pirmiau – teisė, ar politinis sprendimas? Kuris iš jų yra svarbesnis? Teisiškai viršenybę turi tautos suverenitetas. Kadangi tautai atstovauja Seimas, o jis pasakė, kad A.Sacharukas gali dirbti, įgyvendinant tautos suverenitetą, šis žmogus dirba toliau. Taip reikėtų žiūrėti į šią koliziją“, – kalbėjo K.Čilinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius