Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 22

Teismai ragina kreditorius dažniau naudotis elektroninėmis priemonėmis

Siekdama spartinti bylų nagrinėjimą teismuose, Teisėjų taryba ragina kreditorius – fizinius arba juridinius asmenis, turinčius teisę reikalauti grąžinti skolą – aktyviau naudotis elektroninėmis priemonėmis teikiant dokumentus teismams.

„Jau nuo pernai metų birželio mėnesio visi norintys gali elektronine forma teikti teismams pareiškimus dėl teismo įsakymo išdavimo. Pasinaudojusieji šia galimybe lieka ypač patenkinti“, – teigia Teisėjų tarybos pirmininko pavaduotojas Egidijus Laužikas.

Kaip teigiama Nacionalinės teismų administracijos pranešime, naudojantis Teismo įsakymo elektroninio užsakymo sistema, pareiškimą dėl teismo įsakymo išdavimo galima užsakyti bet kuriuo paros metu, nereikia pildyti popierinio pareiškimo, vykti į teismą arba siųsti pareiškimo paštu ar per pasiuntinį. Sistemoje galima bet kada patikrinti pateikto pareiškimo būseną, matyti teismo įsakymo išdavimo bylos proceso būseną.

Šiuo metu sistemoje galima pateikti pareiškimus dėl piniginio reikalavimo, atsiradusio iš sutarties, dėl piniginio reikalavimo, atsiradusio iš darbo santykių, dėl nekilnojamojo daikto priteisimo, dėl piniginio reikalavimo-išlaikymo priteisimo.

Teisėjų taryba, siekdama palengvinti priėjimą prie teismo įsakymo išdavimo proceso automatizavimo modulio, šios sistemos nuorodą paskelbė Nacionalinės teismų administracijos svetainėje www.teismai.lt ir visų apygardų teismų interneto svetainėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius