Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 15 /17:19

Teismas Arvydo Vaitkaus į uosto direkcijos vadovo postą negrąžino: jis nežino, ką darys

Vilniaus apygardos teismas antradienį paskelbė atmetantis buvusio valstybinės įmonės Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus Arvydo Vaitkaus apeliacinį skundą.
Arvydas Vaitkus
Arvydas Vaitkus / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Buvęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto vadovas Arvydas Vaitkus į teismą kreipėsi skųsdamas tuomečio susisiekimo ministro Roko Masiulio sprendimą atleisti jį iš užimamų pareigų.

Arvydas Vaitkus antradienio pavakarę 15min teigė advokato jau informuotas apie nepalankų sprendimą.

„Lietuvoje formuojasi teisinė praktika, kas ir buvo pasakyta pirmos instancijos teisme, kad gerai dirbantis įmonės vadovas gali būti atleidžiamas be kaltės. Klausimas kyla, koks save gerbiantis specialistas eis dirbti į valstybinę įmonę, žinodamas, kad bet kada gali būti atleistas be jokios kaltės. Kadencijų sutartys, kokią pasirašiau ir aš, pasirodė esančios nieko vertos“, – kalbėjo A.Vaitkus.

Jis tikino nežinąs ką toliau darys, ar skųs ir šį sprendimą.

Įžvelgė interesų konfliktą

Be vadovo uosto direkcija liko pavasarį Klaipėdos mero rinkimų įkarštyje. A.Vaitkus mero posto siekė remiamas „valstiečių“, paramą išreiškė ir ne vienos uosto kompanijos vadovas. Tuometis ministras įžvelgė interesų konfliktą. Rinkimus A.Vaitkus pralaimėjo, netrukus neteko ir užimamo posto.

Su sprendimu jis nesutiko ir, siekdamas atgauti pareigas, kreipėsi į teismą.

Birželį Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, jog A.Vaitkus buvo atleistas teisėtai. Išaiškinta, jog ministras, nelaukdamas Vyriausios tarnybinės etikos komisijos sprendimo, elgėsi teisingai, nes „situaciją reikėjo spręsti greitai“.

Šiuo metu Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys A.Vaitkus per teismą taip pat bandė prisiteisti ir kompensaciją už priverstinę pravaikštą nuo kovo 25-osios iki teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos.

Kaip rašoma Vilniaus apygardos teismo pranešime, trijų teisėjų kolegija, išnagrinėjusi apeliacinį skundą, konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas visapusiškai ir objektyviai nustatė šalių ginčo dėl ieškovo atšaukimo iš valstybės įmonės vadovo pareigų aplinkybes, nustatytoms faktinėms aplinkybėms tinkamai taikė materialiosios teisės normas, reglamentuojančias valstybės įmonės vadovo atšaukimą iš pareigų.

Pusė metų – su laikinu vadovu

Dabartinis Susisiekimo ministras Jaroslovas Narkevičius, rugsėjį viešėdamas Klaipėdoje, teigė turėjęs susitikimą su A.Vaitkumi dėl taikos sutarties. Skelbti naują konkursą delsta laukiant, koks bus teismo sprendimas.

Laikinai vadovo pareigas kone pusę metų ėjo direkcijos Infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius