-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 08

Teismas atmetė Artūro Zuoko skundą dėl interesų supainiojimo

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį atmetė Vilniaus mero Artūro Zuoko prašymą panaikinti Vyriausiosios tarnybines etikos komisijos (VTEK) sprendimą, kad meras supainiojo interesus, balsuodamas dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Tokį sprendimą ketvirtadienį paskelbė teisėja Irena Paulauskienė. Skelbdama sprendimą, teisėja aiškino, jog A.Zuoko skundas atmestas kaip nepagrįstas. Sprendimo motyvų ji nepranešė, o teismo atstovai teigė, kad teismas juos paskelbs penktadienį.

Sprendimas dar galės būtų apskųstas aukštesnės instancijos teismui.

A.Zuoko advokatas anksčiau  teismą tikino, meras nepažeidė įstatymo, kai būdamas nekilnojamojo turto bendrovės akcininkas balsavo dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų, nes mero bendrovė – BNA grupė – iš to negavo jokios naudos. Mero advokatas teismą tikino, kad A.Zuoko, kuriam didžioji dalis BNA grupės akcijų ir kurias dabar valdo advokatų kontora „Lawin“, dalyvavimas užtikrino, kad nekilnojamojo turto mokesčio tarifas būtų padidintas. VTEK atstovai savo ruožtu teismą tikino, jog negalima atmesti, kad mokesčio tarifas galėjo būti dar labiau padidintas, jei A.Zuokas nebūtų dalyvavęs, o A.Zuokas, dalyvaudamas posėdžiuose, mokesčius nustatinėjo „sau pačiam“.

VTEK pernai lapkritį nutarė, kad ne tik A.Zuokas, bet ir vicemeras Romas Adomavičius pažeidė įstatymą, kai balsavo dėl nekilnojamojo turto mokesčio tarifų. Anot etikos sargų, dalyvaudami rengiant, svarstant ir balsuojant dėl nekilnojamojo turto mokesčio dydžio Vilniaus mieste 2012 metams nustatymo, jie nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo.

„BNA grupė“ Vilniuje 2010 metais valdė nekilnojamojo turto už 4,5 mln. litų, rodo naujausi Registrų centro duomenys. Didžiausios vertės – 3 mln. litų įvertintas namas Vilniaus Užupio rajone, įmonei taip pat priklausė 240 kvadratinių metrų parduotuvės patalpos A.Vienuolio gatvėje, įmonės balanse įvertintos 491 tūkst. litų, 38 tūkst. litų vertės 320 kvadratinių metrų ploto parduotuvės patalpos Užupyje bei dar apie 1 mln. litų vertės butų ir patalpų Užupyje.

„BNA grupė“ taip pat turi antrines įmones Trakų Žalgirio jachtklubas ir „BNA ergo“. Pastaroji valdo dvi „United Colors of Benetton“ ir „Sisley“ prekių ženklo drabužių parduotuves, tačiau patalpas nuomojasi sostinės “Akropolio” ir “Ozo” prekybos centruose.

A.Zuokui, Registrų centro duomenimis, priklauso 71 proc. „BNA grupės“ akcijų, dar dalį akcijų valdo bendrovė „BNA ergo“, kurios vienas akcininkų taip pat yra A.Zuokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius