Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 03

Teismas atmetė prokurorų prašymą ir atidėjo Liudvikos Pociūnienės ir VSD ginčo nagrinėjimą

Žuvusio saugumo karininko našlės Liudvikos Pociūnienės skundą Valstybės saugumo departamentui (VSD) nagrinėjantis teismas pirmadienį atmetė Generalinės prokuratūros prašymą dalį bylos medžiagos pripažinti nevieša ir bylos nagrinėjimą atidėjo spalio mėnesiui.
Liudvika Pociūnienė
Liudvika Pociūnienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Ginčas

„Taikyti viešumo principo išimtį siekiant apsaugoti žmogaus asmeninio ar šeimyninio gyvenimo slaptumą, užkirsti kelią valstybės, profesinės ar komercinės paslapties atskleidimui šioje byloje nėra pagrindo“, – sakoma Vilniaus apygardos administracinio teismo pranešime spaudai.

Baltarusijoje žuvusio buvusio VSD pulkininko Vytauto Pociūno našlė L.Pociūnienė byloje prašo teismo nustatyti, kad jos vyro žūtis yra įvykis, atsitikęs apdraustajam vykdant tarnybines pareigas kaip VSD pareigūnui.

Pasak L.Pociūnienės, nors žūties momentu V.Pociūnas formaliai tarnybiniais ryšiais buvo susietas su Užsienio reikalų ministerija, jis nebuvo atleistas ir iš tarnybos Valstybės saugumo departamente, todėl žūties atveju jo šeimai priklauso įstatyme numatyta kompensacija.

Generalinė prokuratūra prašė laikyti dalį bylos medžiagos nevieša, grįsdami savo prašymą būtinumu neatskleisti ikiteisminio tyrimo medžiagos.

L.Pociūnienė prašė atmesti šį prašymą, teigdama, kad nevieši ikiteisminio tyrimo bylos duomenys kliudo jai reikalauti piktnaudžiavusių tarnyba asmenų atsakomybės.

Kadangi VSD prašė teismo atidėti bylos nagrinėjimą ir leisti susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga, esančia byloje, teismas bylos nagrinėjimą atidėjo spalio 18 dienai.

Ši Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartis neskundžiama.

V. Pociūnas žuvo 2006-ųjų rugpjūčio 23-iosios naktį, iškritęs iš devinto aukšto viešbutyje Breste.

Generalinė prokuratūra dukart buvo pripažinusi, kad ši mirtis buvo nelaimingas atsitikimas, tačiau teismo nurodymu ikiteisminis tyrimas vėl atnaujintas. Dabar tarp kitų versijų tiriama ir nužudymo versija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius