Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 31

Teismas atmetė Ž.Mikėnaitės skundą dėl nušalinimo nuo pareigų

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį kaip nepagrįstą atmetė buvusios Kalėjimų departamento direktorės Živilės Mikėnaitės skundą dėl nušalinimo nuo pareigų.
Živilė Mikėnaitė
Živilė Mikėnaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Buvusi Kalėjimų departamento vadovė skundė teismui teisingumo ministrės Mildos Vainiutės vasario 9 dienos įsakymą laikinai nušalinti ją nuo departamento vadovės pareigų. Ž.Mikėnaitė prašo šį įsakymą pripažinti neteisėtu ir nepagrįstu, grąžinti ją į direktorės pareigas, priteisti darbo užmokestį ir delspinigius.

Teisingumo ministerijos atstovas Virginijus Varnaitis teigia, kad Ž.Mikėnaitė tuo metu ėjo aukštas pareigas ir negalėjo būti nenušalinta nuo pareigų, kol vykdomas tarnybinis patikrinimas. Nušalinimu buvo siekiama apsaugoti asmenis ir užtikrinti tarnybinio patikrinimo eigą, nes skundai buvo gauti iš kalėjimų sistemoje dirbančių asmenų.

Ž.Mikėnaitės advokatas P.Makauskas sako, jog, jo nuomone, skundžiamas įsakymas dėl nušalinimo neatitinka viešojo administravimo įstatymo nuostatų, jame privalėjo būti nurodomi pagrindiniai faktai ir argumentai.

Ž.Mikėnaitė jau yra atsistatydinusi iš pareigų, kovo pabaigoje Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) ji apklausta kaip specialioji liudytoja. Nuo pareigų ji nušalinta Teisingumo ministerijai ėmus vykdyti tyrimą dėl pažeidimų jos buvusioje darbovietėje – Kauno tardymo izoliatoriuje.

Teisingumo ministerija sako, kad Ž.Mikėnaitė padarė 15 tarnybinių nusižengimų, penki iš jų vertinami kaip šiurkštūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius