Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 29

Teismas atnaujino iš Seimo kanclerio pareigų atleisto Gintauto Vilkelio bylą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) atnaujino iš Seimo kanclerio pareigų atleisto Gintauto Vilkelio bylos nagrinėjimą.
 Seimo kancleris Gintautas Vilkelis.
Gintautas Vilkelis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Buvo pirmasis posėdis toje byloje, paskirtas po Konstitucinio Teismo (KT) sprendimo. Kadangi pareiškėjas patikslins savo skundo reikalavimus, bylos nagrinėjimas atidėtas gegužės 23 dienai“, – BNS sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Buvęs kancleris teismo prašė pripažinti jo atleidimą neteisėtu, panaikinti Seimo nutarimą, grąžinti į eitas pareigas, priteisti neišmokėtą atlyginimą nuo to laikotarpio, kuomet buvo atleistas, bei bylinėjimosi išlaidas.

KT vasarį nutarė, kad Seimo nutarimas, kuriuo iš kanclerio pareigų 2009 metais atleistas G.Vilkelis, pagal priėmimo tvarką prieštarauja Konstitucijai ir Seimo statutui.

Anot KT, nutarime konstatuota, kad atleidžiant G.Vilkelį iš pareigų, buvo nepaisoma Seimo statute nustatytos Seimo skiriamo valstybės institucijos vadovo atleidimo iš pareigų tvarkos. Pagal ją, pareigūnas, kurio atleidimo klausimas svarstomas, turi turėti realią galimybę pateikti Seimui savo paaiškinimus ir atsakyti į Seimo narių klausimus.

Konstitucinis Teismas pabrėžė, kad nors Seimo nariai buvo informuoti, jog G.Vilkelis laikinai nedarbingas, jo atleidimo iš Seimo kanclerio pareigų klausimas buvo svarstomas jam nedalyvaujant ir jo neišklausius.

Į KT dėl buvusio Seimo kanclerio atleidimo teisėtumo kreipėsi VAAT. 

G.Vilkelis į VAAT savo ruožtu kreipėsi po to, kai 2009 metų balandžio pabaigoje Seimas priėmė sprendimą atleisti jį iš Seimo kanclerio posto. Tuomet jis turėjo nedarbingumo lapelį, nes buvo susilaužęs koją, tad sprendimas įsigaliojo pirmą darbo dieną pasibaigus nedarbingumo laikotarpiui.

G.Vilkelis atleistas paaiškėjus, jog tuomet parlamente maitinimo paslaugas teikusi įmonė dirbo lengvatinėmis sąlygomis, Seimo kanceliarijos darbuotojams sunkmečiu buvo išmokėta daugiau kaip 2 mln. litų priemokų, taip pat keltos abejonės dėl konkursų į valstybės tarnybą skaidrumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius