-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 22 /17:18

Teismas atsisakė suimti korupcija įtariamą VMVT vadovą: liepė dėvėti apykoję, būti namuose

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį atmetė prokuratūros prašymą dviem mėnesiams suimti korupcija įtariamą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovą Mantą Staškevičių.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Teismas paskyrė intensyvią priežiūrą dviem mėnesiams – nuolat dėvėti elektroninę stebėjimo priemonę, nuolat būti savo gyvenamojoje vietoje ir nebendrauti su įtariamaisiais asmeninis“, – BNS sakė teismo atstovas Aurimas Žukauskas.

Teismas mano, kad M.Staškevičius galėtų trukdyti ikiteisminiam tyrimui, tokia rizika egzistuoja, tačiau įstatyme numatytus tikslus galima pasiekti ir švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis.

Pirmadienį premjerės Ingridos Šimonytės sprendimu M.Staškevičius buvo nušalintas nuo pareigų.

Laikinoji Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovė Audronė Mikalauskienė antradienį nušalino du teisėsaugos įtarimų korupcija sulaukusius šios tarnybos darbuotojus.

Kaip pranešė tarnyba, nuo pareigų nušalinti VMVT Veterinarinių vaistų ir pašarų skyriaus vedėjas Sigitas Siriukaitis ir Šiaulių VMVT departamento direktorius Arūnas Teišerskis.

Generalinė prokuratūra S.Siriukaitį ir A.Teišerskį prašė teismo suimti dviem mėnesiams.

Prašymas dėl suėmimo buvo atmestas, abu tarnautojai, kaip ir įstaigos vadovas M.Staškevičius, du mėnesius turės dėvėti apykoję, būti namuose ir neieškoti ryšių su kitais įtariamaisiais, BNS pranešė teismo atstovas Aurimas Žukauskas.

Ketvirtam įtariamajam, teisėsaugos neįvardintas asmeniui, intensyvi priežiūra skirta trijų mėnesių laikotarpiui, jis taip pat įpareigotas būti namuose ir neieškoti ryšių su kitais įtariamaisiais.

Teisėsaugos duomenimis, tarnybos direktorius M.Staškevičius buvo sulaikytas sekmadienį, po kyšio paėmimo, kartu sulaikytas ir Veterinarinių vaistų ir pašarų skyriaus vedėjas, jis įtariamas perdavęs kyšį M.Staškevičiui. Abu jie sulaikyti Vilniuje, su VMVT nesusijusioje vietoje.

„Tai pat sulaikyti Šiaulių departamento direktorius bei buvęs Kauno departamento Raseinių skyriaus vadovas“, – per spaudos konferenciją sakė Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinės tyrimų valdybos viršininkas Darius Balčiūnas.

VMVT tinklalapyje nurodyta, kad įstaigos Veterinarinių vaistų ir pašarų skyriaus vedėjo pareigas užima S.Siriukaitis, o tarnybos Šiaulių departamentui vadovauja A.Teišerskis.

VMVT vadovo M.Staškevičiaus ir tarnybos darbuotojų galimos korupcijos tyrime pateikti įtarimai dėl sistemingos neteisėtos veiklos, galimi kyšiai viršija 12,5 tūkst. eurų, teigia teisėsaugos atstovai.

Per kratas pas įtariamuosius pareigūnai taip pat patvirtino paėmę per 300 tūkst. eurų grynųjų.

Tyrimo duomenimis, VMVT atstovai reguliariai reikalavo kyšių iš verslininkų, grasindami neigiamomis pasekmėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius