Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 09

Teismas baigė nagrinėti Evaldo Lementausko bylą, nuosprendis – vasarį

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį baigė nagrinėti kyšininkavimu įtariamo buvusio Seimo nario ir buvusio Vilniaus vicemero Evaldo Lementausko baudžiamąją bylą. Nuosprendį numatoma skelbti vasario pabaigoje.
Evaldas Lementauskas
Evaldas Lementauskas / Tomo Lukšio/BFL nuotr.
Temos: 1 Nuosprendis

Pasak portalo alfa.lt, prokuratūra siūlo pripažinti E.Lementauską kaltu dėl bandymų papirkti kitą politiką ir nuteisti kalėti pusketvirtų metų, vykdymą atidedant pustrečių metų.

„Nuo padarytų nusikalstamų veikų praėjo penkeri metai, teisiamasis per šį laiką nebuvo baustas, taip pat yra charakterizuojamas tinkamai. Manau, kad laisvės atėmimo bausmė, atidedant ją, būtų pakankama“, – teigė Generalinės prokuratūros prokuroras Gedgaudas Norkūnas.

Buvusio sostinės politiko bylą teismas atnaujino 2012 metų lapkritį.

Generalinis prokuroras Darius Valys, 2011 metų balandį kreipęsis į Seimą dėl E.Lementausko teisinės neliečiamybės panaikinimo, teigė, kad būdamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, sostinės vicemeru šis politikas kitam savivaldybės politikui iš viso siūlė 0,5 mln. litų kyšių.

Tačiau tąkart Seimas neleido tuometinio parlamentaro E.Lementausko patraukti baudžiamojon atsakomybėn, todėl teismas jo baudžiamąją bylą buvo nutraukęs.

Bylos duomenimis, konservatoriaus Vido Urbonavičiaus už pinigus prašyta nebalsuoti už interpeliaciją tuometiniam merui Juozui Imbrasui, vicemerui E.Lementauskui, palaikyti kitus valdančiosios daugumos sprendimus.

Buvęs „tvarkietis“ E.Lementauskas 2012 metais dalyvavo Seimo rinkimuose kaip savarankiškas kandidatas, tačiau į parlamentą nebuvo išrinktas ir lapkričio 16 dieną pasibaigus praėjusios kadencijos Seimo įgaliojimams prarado turėtą teisinę neliečiamybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius