Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 12

Teismas: buvę Rokiškio ir Zarasų urėdai iš pareigų atleisti teisėtai

Buvę Rokiškio ir Zarasų urėdai Benjaminas Sakalauskas ir Rimantas Jurevičius ir pareigų atleisti teisėtai, nutarė teismas.
Temidė
Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas (VMAT) ketvirtadienį atmetė B.Sakalausko ir R.Jurevičiaus ieškinius.

„Teismas konstatuoja, kad ieškovai (B.Sakalauskas ir R.Jurevičius – BNS) iš pareigų atšaukti teisėtai ir pagrįstai, todėl jų reikalavimai panaikinti aplinkos ministro įsakymus, pripažinti jų atleidimus iš darbo neteisėtais atmetami, taip pat atmetami reikalavimai grąžinti juos į darbą, priteisti jiems vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką“, – rašoma teismo nutartyje.

Du buvę urėdai teigė, kad jų atleidimas buvo neteisėtas, todėl prašė jiems sumokėti po 3 tūkst. eurų neturtinės žalos ir juos vėl įdarbinti Rokiškio ir Zarasų urėdijų veiklą perėmusioje Valstybinių miškų urėdijoje (VMU).

Iš pareigų B.Sakalauskas ir R.Jurevičius buvo atleisti sausio viduryje. Nuo 1997 metų iki 2014-ųjų rugpjūčio Generalinei miškų urėdijai vadovavęs B.Sakalauskas vasario pabaigoje buvo paskirtas Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriumi.

Valstybinių miškų urėdija įregistruota sausio viduryje – ji sujungė visas 42 šalies urėdijas. Tuomet iš pareigų buvo atšaukti visi 22 iki tol dar dirbę urėdai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius