Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 27

Teismas: D.Zabulionis iš Automobilių kelių direkcijos atleistas pagrįstai

Teismas antradienį paskelbė, kad Daivis Zabulionis pagrįstai atleistas iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojo pareigų dėl neskaidrių ryšių su koncerno „MG Baltic“ ir bendrovės „Kauno tiltai“ vadovais.
Daivis Zabulionis
Daivis Zabulionis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nurodė, kad D.Zabulionis padarė tarnybinį nusižengimą, o atleidimo procedūros nebuvo pažeistos.

Teisėja Liudmila Zaborovska sakė, kad rėmėsi tarnybinio patikrinimo išvada, jog D.Zabulionis veikė priešingai tarnybos interesams, palaikydamas ryšius su veiklos sferoje interesų turinčiais asmenimis ir būdamas jų įtakoje, galimai gaudamas naudos.

Paskelbtas sprendimas nėra galutinis – per mėnesį gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Nežinau, reikės pasitarti su savo advokatais“, – BNS sakė D.Zabulionis, paklaustas, ar rašys skundą dėl jam nepalankaus teismo sprendimo.

Jis sakė, kad dabar dirba privačiame sektoriuje, o veikla yra susijusi su statybomis.

Teismas iš D.Zabulionio Lietuvos automobilių kelių direkcijai priteisė 1149 eurus bylinėjimosi išlaidų. Direkcija šiai bylai samdė advokatą.

D.Zabulionis skundėsi teismui, kad buvo atleistas per dvi valandas, apie atleidimą greičiau sužinojo iš žiniasklaidos, jam nebuvo suteikta galimybė pasiaiškinti raštu, nesuteikta informacija apie konkrečius padarytus pažeidimus, tik nurodoma, kad iš STT buvo gautas raštas.

STT perduotoje pažymoje teigiama, kad susitikimų su verslininkais metu D.Zabulionis galėjo perduoti tarnybinę paslaptį turinčią informaciją.

D.Zabulionis tikino, kad su „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu jį siejo ilgametė asmeninė pažintis, jie bendravo šeimomis.

Teisėsauga įtaria, kad iki tol Lietuvos standartizacijos departamentui vadovavęs D.Zabulionis į aukštas pareigas Kelių direkcijoje paskirtas R.Kurlianskio ir tuometinio infrastruktūros statybos bendrovės „Kauno tiltai“ valdybos pirmininko Nerijaus Eidukevčiaus dėka.

STT rašte rašoma, kad susitikimo metu aptarinėtas atlygis D.Zabulioniui.

„Jeigu jis gauna, tai b* žinai, aš tai sakyčiau, aš tai duočiau viso penkis. Du (2 tūkst. eurų atlyginimą – BNS) valdžia davė, aš duočiau dar tris. Nu nežinau, ta prasme. Gal plius penki. Jis nėra ištvirkintas ta prasme. Aš jo tikrai niekada netvirkindavau. Ten būdavo keisas (angl. case – atvejis) didelis – atsiskaitydavau iš karto. Jeigu būdavo eilė mažų, tai sukraudavom kokių Kalėdų proga, žinai, kad susirinktų koks šimtas lietuviškų. Nedariau to nuolatinio“, – viename iš susitikimų kalbėjo R.Kurlianskis. Pokalbių ištraukos pateiktos STT informacijoje, perduotoje ministerijai.

Vėliau pašnekovai, kaip teigiama, sutarė, kad pinigus D.Zabulioniui perduos pats R.Kurlianskis, kad D. Zabulionis „matytų ranką, iš kurios valgo“.

Skelbta, kad susitikimuose tartasi dėl įtakos panaudojimo siekiant laimėti kelio Vilnius–Utena rekonstrukcijos konkursą.

R.Kurlianskiui anksčiau pareikšti įtarimai dėl kyšių davimo tuometiniams parlamentarams Eligijui Masiuliui, Vytautui Gapšiui ir Šarūnui Gustainiui.

D.Zabulionis aukštas pareigas Kelių direkcijoje užėmė nuo 2016 metų kovo vidurio, iki tol jis vadovavo Lietuvos standartizacijos departamentui, yra ėjęs aukštas pareigas Viešųjų pirkimų tarnyboje, Valstybinėje mokesčių inspekcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius