-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 23

Teismas dėl neteisėto mitingo prie Prezidentūros išteisino Algimantą Matulevičių

Vilniaus miesto 3-asis apylinkės teismas dėl nesankcionuoto mitingo prie Prezidentūros organizavimo išteisino Algimantą Matulevičių.
Algimantas Matulevičius
Algimantas Matulevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teismas nusprendė, kad A. Matulevičiaus veikoje nėra teisės pažeidimo įvykio ir sudėties.

Policija buvusį Seimo narį kaltino, kad jis gegužę S.Daukanto aikštėje, Vilniuje, organizavo žmonių susirinkimą, žodžiu susirinkusiai miniai sakydamas „rytoj 12.00 val. čia, darome nesusiskaldę, praneškite telefonais pažįstamiems“, žmonių susirinkimą organizavo nesilaikydamas nustatytos tvarkos.

A.Matulevičius teismo posėdyje paaiškino, kad su administracinio teisės pažeidimo padarymu nesutinka. Nurodė, kad jis nebuvo susirinkimo organizatoriumi, o buvo tik aktyvus dalyvis. Į savivaldybę dėl leidimo organizuoti susirinkimą kreipėsi Seimo nariai Naglis Puteikis ir Aurelija Stancikienė.

Teismo trečiadienį paskelbtame nutarime rašoma, kad iš A.Matulevičiaus paaiškinimų teismo posėdyje nustatyta, kad jis nebuvo protesto akcijos organizatoriumi, o buvo tik aktyvus dalyvis, be to, pats N.Puteikis informavo jį apie tai, kad bus gautas leidimas organizuoti protesto akciją.

Pasak teismo, iš byloje esančių rašytinių įrodymų nustatyta, kad su prašymu leisti organizuot protesto akciją į savivaldybę kreipėsi Aurelija Stancikienė ir Naglis Puteikis.

Įvertinęs byloje surinktus rašytinius įrodymus, A,Matulevičiaus paaiškinimus, teismas daro išvadą, kad administracinio teisės pažeidimo byloje nėra neginčytinai įrodyta, kad A.Matulevičius 2012 gegužės 18 dieną, apie 18 val., S. Daukanto aikštėje, Vilniuje organizavo protesto akciją, kuri turėjo vykti kitą dieną.

„Visos abejonės vertintinos asmens trauktino administracinėn atsakomybėn naudai, todėl administracinio teisės pažeidimo byla Algimanto Matulevičiaus atžvilgiu nutrauktina, nenustačius jo veiksmuose administracinio teisės pažeidimo“, – paskelbė teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius