Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 27

Teismas įpareigojo padidinti Širvintų rajono mero Vinco Jasiukevičiaus algą

Teismas įpareigojo Širvintų rajono savivaldybės tarybą padidinti mero pareiginės algos koeficientą, informavo Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje tarnyba.
Pinigai
Pinigai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį priėmė sprendimą, kuriuo savivaldybės taryba įpareigojama pakeisti 2009-ųjų rugsėjį patvirtintą mero pareiginės algos koeficientą, t. y. jį padidinti pasikeitus įstatymams.

Vyriausybės atstovo tarnyba rašo, kad taryba įpareigota „nustatyti tokį mero pareiginės algos koeficientą, kuris atitiktų Lietuvos Respublikos valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatymo nuostatas“.

Tomo Markelevičiaus nuotr./SASK apdovanojimai
Tomo Markelevičiaus nuotr./SASK apdovanojimai

Kaip BNS sakė Vyriausybės atstovas Audrius Skaistys, į teismą buvo kreiptasi, kai Širvintų rajono taryba net du kartus nesugebėjo priimti sprendimo dėl mero algos koeficiento didinimo, nes merui Vincui Jasiukevičiui nusišalinus nuo balsavimo, tarybos narių balsai abukart pasiskirstė po lygiai.

„Kadangi meras nusišalino, jo balsas nieko nelėmė ir sprendimas nepriimtas, išėjo tokia pato situacija, įstatymas neįgyvendintas. Dabar taryba bus įpareigota koeficientą didinti, o meras įgys teisę išsireikalauti tas negautas pajamas iš tarybos“, – BNS sakė Vyriausybės atstovas.

Anot A.Skaisčio, iš viso dėl nepriimto tarybos sprendimo per metus, t.y. iki kreipimosi į teismą Širvintų rajono meras negavo apie 3 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius