-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 15

Teismas išnagrinėjo buvusio FNTT vadovo Vitalijaus Gailiaus ir Vidaus reikalų ministerijos ginčą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pradėjo nagrinėti administracinės bylos pagal Vitalijaus Gailiaus skundą Vidaus reikalų ministerijai, Valstybės saugumo departamentui, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai prie Vidaus reikalų ministerijos, Lietuvos Respublikai, atstovaujamai Vidaus reikalų ministerijos bei Valstybės saugumo departamento, dėl įsakymų bei sprendimo panaikinimo, įpareigojimo atlikti veiksmus ir neturtinės žalos priteisimo.
Vitalijus Gailius
Vitalijus Gailius / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Vitalijus Gailius kreipėsi į teismą, prašydamas panaikinti vidaus reikalų ministro 2012-02-14 ir 2012-02-15 įsakymus, kuriais jis buvo atleistas iš FNTT vadovo pareigų, bei Valstybės saugumo departamento 2012-02-14 sprendimą.

Pareiškėjas taip pat prašo teismo įpareigoti VRM grąžinti jį į FNTT direktoriaus pareigas; iš FNTT priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką už kiekvieną darbo dieną nuo atleidimo iš darbo dienos 2012-02-15 iki teismo sprendimo įvykdymo dienos; į pareiškėjo vidaus tarnybos stažą įskaityti laikotarpį dėl neteisėto atleidimo iš pareigų buvusį priverstinės pravaikštos laikotarpį nuo 2012-02-15 iki teismo sprendimo įvykdymo dienos; iš Lietuvos Respublikos priteisti dėl skundžiamų vidaus reikalų ministro ir VSD neteisėtų veiksmų patirtą 500 tūkstančių litų neturtinę žalą.

Pasak pareiškėjo, skundžiami administraciniai aktai yra neteisėti, nepagrįsti, priimti vidaus reikalų ministrui piktnaudžiaujant tarnyba, siekiant paveikti dėl FNTT atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose priimtų nepalankių sprendimų vidaus reikalų ministrą delegavusios partijos narių ir partiją rėmusių asmenų atžvilgiu.

Lapkričio 15 d. vykusiame uždarame teismo posėdyje Vilniaus apygardos administracinis teismas iš esmės išnagrinėjo šią administracinę bylą ir savo sprendimą skelbs gruodžio 5 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius