-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 10

Teismas išnagrinėjo vidaus reikalų ministro patarėjo Ervino Raistenskio skundą VTEK

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį išnagrinėjo vidaus reikalų ministro patarėjo Ervino Raistenskio, kuris yra laimėjęs konkursą į šios ministerijos kanclerio pareigas, skundą dėl jam nepalankios Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvados.
Plaktukas
Plaktukas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Teismo sprendimas bus skelbiamas gruodžio 19 dieną, BNS pranešė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė

Liepos 10 dieną VTEK pripažino, kad vidaus reikalų ministro patarėjas E. Raistenskis nusižengė įstatymui, dalyvaudamas ministerijoje vykusiuose pasitarimuose svarstant klausimus, susijusius su jo kita darboviete – Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Birželį jis buvo laimėjęs VRM skelbtą konkursą ministerijos kanclerio pareigas, tačiau VTEK sprendimas jam užkirto kelią kilti karjeros laiptais, o teismui skundžiamas VTEK sprendimas jam draudžia vienerius metus būti skiriamam į aukštesnes pareigas.

VRM yra pranešusi, kad kol E. Raistenskis bylinėsis su VTEK, Vidaus reikalų ministerijos kancleriu jis nebus skiriamas, tačiau nebus skelbiamas ir naujas konkursas į šias pareigas.

VRM yra pranešusi, kad kol E. Raistenskis bylinėsis su VTEK, Vidaus reikalų ministerijos kancleriu jis nebus skiriamas, tačiau nebus skelbiamas ir naujas konkursas į šias pareigas. Laikinai kanclerio pareigas pavesta eiti ministerijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorei Ilonai Pileckienei.

Nei Vilniaus apygardos administracinis, nei Lietuvos vyriausiasis administracinis teismai neatvėrė vidaus reikalų ministro patarėjui kelio į Vidaus reikalų ministerijos kanclerio postą.

Abu teismai atmetė E.Raistenskio prašymą sustabdyti VTEK sprendimo galiojimą, kol bus išnagrinėtas jo skundas dėl šio sprendimo panaikinimo.

E.Raistenskis šių metų birželio 28 dieną laimėjo konkursą į Vidaus reikalų ministerijos kanclerio pareigas, o teismui skundžiamas VTEK sprendimas

Pasak pareiškėjo, jeigu nebūtų sustabdytas VTEK sprendimo galiojimas, o vėliau teismas jį panaikintų, nebūtų galima atkurti iki jo priėmimo buvusios padėties, tai yra jis negalėtų tapti kancleriu. Mat teisės aktai, reglamentuojantys karjeros valstybės tarnautojų priėmimą į valstybės tarnautojo pareigas, nustato atitinkamus pretendentų, laimėjusių konkursus į valstybės tarnautojo pareigas, priėmimo terminus. Kol baigsis jo skundo nagrinėjimas, šie terminai jau gali būti praėję.

Vilniaus apygardos administracinis teismas šių metų liepos 25 dieną nutarė netenkinti E.Raistenskio prašymo dėl reikalavimo užtikrinimo priemonės taikymo. Spalio 16 dieną analogišką nutartį priėmė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

Teismai pabrėžė, kad reikalavimo užtikrinimo priemonė taikoma siekiant užtikrinti teismo sprendimo įvykdymą, o ne apsaugoti suinteresuotą asmenį nuo galimų neigiamų padarinių. Anot jų, realios grėsmės, jog nesustabdžius VTEK nutarimo galiojimo, teismo sprendimo įvykdymas pasunkėtų ar pasidarytų negalimas, nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius