Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 09 03

Teismas išnagrinėjo Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado atleidimo iš FNTT bylas

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) antradienį baigė nagrinėti buvusių Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado atleidimo iš tarnybos bylas. Nutartis dėl Vytauto Giržado bus skelbiama rugsėjo 16-ą, o dėl Vitalijaus Gailiaus - rugsėjo 23 dieną.
Buvęs FNTT vadovas Vitalijus Gailius (dešinėje) ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas (kairėje)
Buvę FNTT vadovas Vitalijus Gailius (dešinėje) ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas (kairėje) / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šios bylos išnagrinėtos rašytinio procesa tvarka, šalims nedalyvaujant.

FNTT direktorius V.Gailius ir jo pavaduotojas V.Giržadas tuometinio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymu atleisti pernai vasarį. Šį žingsnį ministras motyvavo Valstybės saugumo departamento medžiaga, be to, buvo panaikinti šių pareigūnų leidimai dirbti su slapta informacija. Anksčiau jie tikrinti poligrafu dėl informacijos apie pareigūnų planuojamus veiksmus prieš banką „Snoras“ atskleidimo.

Abu pareigūnai teismui apskundė atleidimą iš pareigų. Vilniaus apygardos administracinis teismas šiuos atleidimus pripažino neteisėtais ir priteisė pinigines kompensacijas. V.Giržadą nurodyta grąžinti į pareigas. Vidaus reikalų ministerija šiuos sprendimus apskundė LVAT.

Šiuo metu V.Gailius yra išrinktas į Seimą, o V.Giržadas dirba teisininku advokatų kontoroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius