Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 05

Teismas: Jonas Laniauskas nepaskirtas į departamento vadovo pareigas teisėtai

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį atmetė į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Jaunimo reikalų departamento vadovo postą nepaskirto konkurso laimėtojo Jono Laniausko skundą.
Jonas Laniauskas
Jonas Laniauskas / Vilnius.lt nuotr.

J.Laniauskas prašė teismo panaikinti ministrės Algimantos Pabedinskienės pernai rugpjūčio 24 dieną priimtą įsakymą nepriimti jo į konkurso būdu laimėtas pareigas. Ministrės įsakyme teigiama, kad toks sprendimas priimtas įvertinus Korupcijos prevencijos įstatymą ir Specialiųjų tyrimų tarnybos raštus.

„Pareiškėjo skundas atmestas kaip nepagrįstas“, – sakė teisėja Liudmila Zaborovska.

Teisėja pagrindiniu motyvu įvardijo ministrės A.Pabedinskienės įsakymą, kuris, teismo vertinimu, yra teisėtas ir pagrįstas, jo naikinti nėra pagrindo – buvo išsamiai įvertinta iš kompetentingų institucijų gauta medžiaga ir padaryta pagrįsta išvada, jog J.Laniauskas neatitinka nepriekaištingos reputacijos kriterijaus.

Teismo sprendimas nėra galutinis – per 14 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Balandžio 30 dieną Socialinės apsaugos ir darbo ministerija buvo paskelbusi konkursą aukščiau minėtoms pareigoms. Jį laimėjęs J.Laniauskas tikino, kad atitiko keliamus reikalavimus, turėjo daugelio metų patirtį darbo su jaunimu bei jaunimo politikos srityje, todėl pasiūlė savo kandidatūrą.

Ministrė A.Pabedinskienė rugpjūtį pranešė neskirsianti J.Laniausko į pareigas – tokį sprendimą ji tikino priėmusi „gavus kompetentingos valstybės institucijos informaciją apie konkursą laimėjusį asmenį“, tačiau daugiau detalių nepateikė. Ministerija taip pat paskelbė naują konkursą į šias pareigas - sąlygose reikalaujama, kad pretendentai turėtų socialinių mokslo studijų magistro kvalifikacinį laipsnį, ne mažesnę nei 3 metų vadovavimo patirties, taip pat įgyvendinant jaunimo politiką, mokėti bent vieną užsienio kalbą.

Skelbiama, kad dabar departamentui vadovauja Vydūnas Trapinskas.

Žiniasklaidoje skelbta, kad abejonių dėl J.Laniausko kandidatūros iškilo, nes jis ne kartą dalyvavo Rusijos remiamuose projektuose.

Pareiškėjas atkreipė dėmesį, kad jam buvo leista susipažinti tik su išslaptinta informacijos dalimi, jis nežino, kokie faktai yra slaptoje pažymoje.

Apie dvidešimt nevyriausybinių organizacijų yra raginusios ministeriją paaiškinti, kokia informacija vadovaujantis J.Laniauskas į pareigas neskirtas.

Šiuo metu Vilniaus miesto Jaunimo reikalų skyriaus vedėju dirbantis vyras pripažįsta, kad jo įsteigta asociacija „Jaunimo iniciatyvinė grupė“ yra gavusi paramos iš Rusijos ambasados, o jis pats dalyvavo Rusų kultūros centro veikloje ir Rusijos tėvynainių koordinacinėje taryboje, tačiau pabrėžė, kad tai vyko daugiau nei prieš dešimtmetį, o visi projektai buvo skaidrūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius