-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 31

Teismas ketina atversti bylą dėl advokatų ir verslininko neteisėto poveikio STT vadovui

Vilniaus apygardos teismas antradienį ketina atversti bylą, kurioje neteisėtu poveikiu Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) kaltinamas profesinės bendrijos „WINT law firm“ advokatas Giedrius Danėlius bei advokatų profesinės bendrijos „Intra lex“ advokatai Valdas Rakauskas ir Dainius Baronas, taip pat bendrovės „Solis Tribus“ akcininkas Antanas Petrošius.
Giedrius Danėlius
Giedrius Danėlius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anksčiau skelbta, jog G.Danėlių teisėsauga įtarė neteisėtu poveikiu STT direktoriui Žydrūnui Bartkui ir tyrėjai Vilijai Kerbelienei, atlikusiai tyrimą kitoje Nacionalinio kraujo centro byloje.

Advokatai ir verslininkas kaltinami dėl galimo asmens susižinojimo neliečiamumo pažeidimo, grasinimo valstybės tarnautojui, trukdymo ikiteisminio tyrimo pareigūno veiklai, piktnaudžiavimo bei galimo neteisėto informacijos apie asmens privatų gyvenimą atskleidimo ar panaudojimo.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų pradžioje, siekiant, kad ikiteisminis tyrimas dėl Nacionalinio kraujo centro būtų nutrauktas, kaltinamieji siekė paveikti STT informavus tarnybą apie perimtus konfidencialius tarnybinio pobūdžio duomenis bei privačią informaciją apie vieno iš pareigūnų asmeninį gyvenimą.

Advokatai įtarimus neigė.

Nacionalinio kraujo centro byloje piktnaudžiavimu yra kaltinama buvusi jo vadovė Joana Bikulčienė. Padėjimu piktnaudžiauti kaltinamas ir A.Petrošius.

J.Bikulčienė iš pareigų pasitraukė 2018 metais, teisėsaugai pateikus jai įtarimus.

Šioje byloje įtariama, kad J.Bikulčienė siekė užvaldyti ir monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą Lietuvoje, taip pat kraujo preparatų tiekimą Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigoms eliminuojant užsienio konkurentus. Buvusi įstaigos vadovė šiuos įtarimus neigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius