-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 04

Teismas nagrinės Trakų rajono savivaldybės vadovų skundus

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) vasario 3 dienos nutartimi priėmė nagrinėti Edmundo Zenono Malūko, Henriko Jankovskio, Irenos Kalkienės ir Irenos Narkevič skundus dėl Trakų rajono savivaldybės tarybos 2009-01-29 sprendimų panaikinimo ir sujungė skundus į vieną administracinę bylą.
Teismo salė
Teismo salė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Trakai

Buvęs Trakų rajono savivaldybės meras E.Z.Malūkas, jo pirmoji pavaduotoja I.Kalkienė bei pavaduotojas H.Jankovskis, Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorė I.Narkevič vasario 2 d. kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą su skundais, prašydami panaikinti Trakų rajono saviavaldybės tarybos sausio 29 d. priimtus sprendimus atleisti juos iš pareigų, trylikai Trakų rajono savivaldybės tarybos narių pareiškus nepasitikėjimą jais, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Kaip teigiama areiškėjai prašė teismo taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones – laikinai sustabdyti skundžiamų Trakų rajono savivaldybės tarybos 2009-01-29 sprendimų dėl jų atleidimo iš pareigų bei kitų asmenų skyrimo į jų pareigas ir naujojo mero rinkimų galiojimą iki teismo sprendimo šioje administracinėje byloje įsiteisėjimo.

Vilniaus apygardos administracinis teismas Edmundo Zenono Malūko, Irenos Kalkienės, Henriko Jankovskio, Irenos Narkevič skundus nutarė sujungti į vieną administracinę bylą, nes nustatyta, kad visuose juose skundžiamasi dėl to paties atsakovo to paties akto. Prašymus taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones teismas atmetė, nes mano, kad nesiėmus užtikrinimo priemonių, sprendimo įvykdymas nepasunkės ir nepasidarys negalimas. Skundo patenkinimo atveju atsiradusi žala būtų išieškoma įstatymo numatyta tvarka.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius