-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 09

Teismas neleido mitinguoti prie Andriaus Janukonio namų

Teismas neleido ketvirtadienį rengti mitingo prie verslininko Andriaus Janukonio namų.
Andriaus Janukonio namas Vilniuje, Filaretų gatvėje
Andriaus Janukonio namas Vilniuje, Filaretų gatvėje / Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) antradienį nutarė taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir neleisti mitingo Vilniuje, Filaretų gatvėje.

Kaip BNS sakė VAAT atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė, teismo nuomone, nesustabdžius sostinės savivaldybės išduoti leidimo mitinguoti būtų negrįžtamai pažeistos pareiškėjo A.Janukonio teisės ir vėliau nebūtų galima atlyginti padarytos žalos.

„Leidimo galiojimas sustabdomas, kol bus įsigalios teismo sprendimas dėl A.Janukonio skundo“, – sakė atstovė spaudai.

Šilumą miestui tiekiančios bendrovės „Vilniaus energija“ valdybos narys A.Janukonis pirmadienį kreipėsi į VAAT, kad šis panaikintų Vilniaus miesto savivaldybės administracijos įsakymą išduoti „Socialistiniam liaudies frontui“ leidimą rengti mitingą prie jo namų.

Beje, verslininkas su tokiu pačiu skundu buvo kreipęsis ir į kitą teismą – Vilniaus miesto 1-ąjį apylinkės. Tačiau šis teismas antradienį atsisakė priimti skundą, teigdamas, kad tai VAAT kompetencijos byla.

A.Janukonis teigė, kad mitingas keltų grėsmę jo ir šeimos saugumui. Filaretų gatvė yra gana siaura, todėl dėl renginio nepatogumų patirtų jo kaimynai. Be to, anot verslininko, mitingo tikslai yra neteisėti.

Praėjusią savaitę Vilniaus miesto valdžia leido „Socialistiniam liaudies frontui“ mitinguoti vasario 10 dieną, ketvirtadienį, prie A.Janukonio namų sostinėje.

Remiantis leidimu, mitinge gali dalyvauti ne daugiau kaip 50 asmenų.

„Socialistinio liaudies fronto“ pirmininkas A.Paleckis po teismo sprendimo trečiadienį pranešė, kad protesto akcija apie A.Janukonio namų vyks neatsižvelgiant į teismo sprendimą. Bus surengtas piketas iki 10 žmonių, jam savivaldybės leidimo nereikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius