Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 17

Teismas neleido „Swedbank“ areštuot „Doletos“ turto

Lietuvos apeliacinis teismas kovo 10 d. atmetė banko „Swedbank“ atskirąjį skundą, kuriuo bankas prašė panaikinti Kauno apygardos teismo nutartį, kuria atmestas nepagrįstas banko prašymas pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones vienos didžiausių medinių langų ir durų gamintojos „Doleta“ turtui.
„Doleta“
„Doleta“ / 15min.lt

Bankas teismo prašė areštuoti sėkmingai veikiančios įmonės nekilnojamą ir kilnojamą turtą, turtines teises bei pinigines lėšas, prisidengdamas byla dėl skolos ir palūkanų priteisimo. „Doletos“ vadovai neatmeta galimybės, kad tokiu būdu bankas siekia perimti įmonės turtą.

„Mums belieka apgailestauti, jog bankas, vietoj to, kad ieškotų konstruktyvaus dialogo ir sprendimo, renkasi nepagrįstą ir nelogišką teisminį kelią. Kaip ten bebūtų, mes ir toliau dedame ir dėsime visas pastangas tam, kad abiems pusėms priimtinas sprendimas būtų priimtas kuo greičiau. Manau, tuo suinteresuoti turėtume būti ne tik mes, bet ir „Swedbank“. Bankui jau esame pateikę ne vieną siūlymą, tarp kurių ir siūlymas išpirkti paskolą, tačiau bankas vis dar delsia su atsakymu“, – sako „Doleta“ vadovas Liutauras Daubara.

„Swedbank“ 2010 m. vasarą Kauno apygardos teismui pateikė ieškinį, kuriuo prašė priteisti iš „Doletos“ daugiau nei 2,5 mln. Lt bei prašė teismo taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir areštuoti įmonės kilnojamą bei nekilnojamą turtą, turtines teises ir pinigines lėšas. Teismas „Swedbank“ prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo atmetė, nustatęs, kad užtikrindama tinkamą prievolių įvykdymą „Doleta“ įkeitė ieškovo naudai savo turtą, o šio turto vertė 3 kartus didesnė už ieškinio sumą, todėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymas. Priimta nutartimi praeitą savaitę, Teismas patvirtino, kad „Swedbank“ neįrodė egzistuojančios grėsmės, jog netaikant laikinųjų apsaugos priemonių „Doletai“, teismo sprendimas gali likti neįvykdytas arba jo vykdymas apsunkėtų.

Derybos, kurias, anot „Doletos“ vadovybės piktybiškai stabdo „Swedbank“, tarp banko ir įmonės prasidėjo siekiant surasti kompromisą tarpusavio bendradarbiavime, kurio sąlygas šalys nutarė peržiūrėti po pasikeitusių ekonominių aplinkybių Lietuvoje. „Doletos“ bendrovei „Swedbank“ buvo suteikęs investicinę paskolą naujai gamyklai statyti, kurioje šiuo metu yra gaminama medinių langų bei durų produkcija, skirta užsienio šalių rinkoms.

„Doleta“, viena didžiausių medinių langų ir durų gamintojų Rytų Europoje, įkurta 1992 m. Pagrindiniu jos akcininku yra bendrovės steigėjas Vytautas Silevičius. Bendrovės prekybos tinklas veikia visoje Lietuvoje, taip pat Rusijoje, Airijoje, Didžiojoje Britanijoje. 2008 m. įmonės apyvarta buvo apie 28 mln. litų. „Doletos" įmonėse dirba beveik 150 darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius