-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 18

Teismas nusprendė Kauno ligoninei taikyti laikinąsias apsaugos priemones

Antradienį Kauno miesto apylinkės teismas įšaldė prieš savaitę miesto savivaldybėje įvykusio konkurso Kauno klinikinės ligoninės direktoriaus pareigoms užimti rezultatus.
kryz
kryz / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Spalio 5 dieną Kauno miesto savivaldybėje susirinkusi komisija jau trečiąkart vykusio konkurso keliu Kauno klinikinės ligoninės direktoriumi išrinko psichiatrą Gediminą Abeciūną.

Tačiau jam vargui ar greitai teks pasidžiaugti naujomis pareigomis. Konkurso rezultatus apskundė du jo dalyviai: laikinasis šios gydymo įstaigos vadovas Kęstutis Mazurkevičius ir jo pavaduotoja medicinai Rita Banevičienė.

Skundo autoriai piktinosi, kad iš komisijos sąrašų buvo išbraukti medikai, jų vietoje atsidūrė politikai. K.Mazurkevičius ir R.Banevičienė atkreipė dėmesį, kad konkurso metu nebuvo užduota klausimų apie ligoninių vadovavimo patirtį.

Spalio 18 dieną Kauno miesto apylinkės teismas patenkino R.Banevičienės ir K.Mazurkevičiaus prašymą pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones. Teimas laikinai uždraudė Kauno miesto savivaldybei priimti sprendimus, susijusius su konkurso rezultatais, taigi skirti vadovu konkurso laimėtoją G.Abeciūną.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius laikinuoju ligoninės vadovu buvo paskyręs Juozą Stankų, tačiau dabar šis direktoriaus įsakymas neteko galios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius