Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2014 07 11

Teismo nuosprendis: Druskininkų mero Ričardo Malinausko laikraštis – neteisėtas

Penktadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė Druskininkų savivaldybės tarybos, administracijos bei biudžetinės įstaigos Druskininkų švietimo centras skundus ir konstatavo, kad Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, priėmusi sprendimą dėl to, jog iš biudžeto išlaikomos įstaigos Druskininkų švietimo centras leidžiamas, ir Druskininkų savivaldybės bei jai priklausančių įmonių lėšomis finansuojamas leidinys „Mano Druskininkai“ yra leidžiamas pažeidžiant įstatymus, buvo teisi.
Laikraštis „Mano Druskininkai“ yra leidžiamas neteisėtai
Laikraštis „Mano Druskininkai“ yra leidžiamas neteisėtai

Konstatuota, kad toks laikraštis „Mano Druskininkai“, koks jis leidžiamas dabar – periodinis leidinys, pilnas pagyrų ir liaupsių vietos valdžiai ir paniekos politiniams oponentams – toliau negalės būti leidžiamas. 

Toks laikraštis „Mano Druskininkai“, koks jis leidžiamas dabar – periodinis leidinys, pilnas pagyrų ir liaupsių vietos valdžiai ir paniekos politiniams oponentams – toliau negalės būti leidžiamas

Per 14 dienų šis teismo sprendimas gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui apeliacine tvarka. 

Šis teismo sprendimas padėjo tašką pusantrų metų trukusiuose ginčuose ir teisminiuose procesuose, kai dar 2013 metų vasarį dviejų nepriklausomų Druskininkų savaitraščių – „Druskonis“ ir „Druskininkų naujienos“ redaktoriai – kreipėsi su skundu į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybą dėl vietinės valdžios pradėto leisti leidinio „Mano Druskininkai“.

Pareiškėjai teigė, kad toks iš mokesčių mokėtojų išlaikomas organas sudaro nelygiavertę konkurenciją žiniasklaidos rinkoje ir pažeidžia nuostatą, jog savivaldybės gali būti informacinių periodinių leidinių leidėjomis.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba atliko išsamų tyrimą ir konstatavo, kad toks vietinės valdžios oficiozas, koks yra leidžiamas, toliau eiti negali ir rekomendavo Druskininkų švietimo centrui leidinį arba uždaryti, arba jame rašyti tik švietimo naujienas. 

Su tokiu sprendimu nesutiko Druskininkų savivaldybė, kuri minėtą sprendimą apskundė teismui. Penktadienį teismas atmetė šiuos skundus ir paliko galioti Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos priimtą verdiktą dėl „Mano Druskininkų“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje