Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 22

Lydekai pašalinus palėpės rekonstrukcijos trūkumus, byla dėl leidimo panaikinimo nutraukta

Seimo nariui liberalcentristui Arminui Lydekai pašalinus sostinės Žydų gatvėje esančios palėpės rekonstrukcijos trūkumus pirmadienį Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) nutraukė bylą dėl leidimo panaikino.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Arminas Lydeka

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) prašė teismo panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės administracijos praėjusių metų gegužę priimtu sprendimu A.Lydekai ir jo sutuoktinei Brigitai Olgai Lydekienei išduotą statybos leidimą, teigiama teismo pranešime spaudai.

Juo buvo leista dviejų butų rekonstrukcija Žydų gatvėje. Taip pat inspekcija siekė, kad iki teismo sprendimo įsiteisėjimo šioje byloje leidimo galiojimas būtų sustabdytas, pranešė teismas.

Pareiškėjų teigimu, Vilniaus miesto nuolatinės statybos komisijos sprendimas priimtas neatsižvelgus, kad rekonstruojamas statinys priskiriamas nekilnojamajai kultūros vertybei ir priklauso ypatingų statinių kategorijai.

Pirmadienį VTPSI įteikė teismui prašymą dėl skundo atsisakymo. Pareiškėjų atstovė tvirtino, kad nelaukdami teismo sprendimo Lydekos pašalino trūkumus – parengė pakoreguotą butų rekonstrukcijos projektą ir pakartotinai kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybės administraciją su prašymu išduoti statybos leidimą.

Vilniaus miesto nuolatinė statybos komisija praėjusių metų spalio pabaigoje išdavė prašomą statybos leidimą.

VTPSI atstovas šių metų kovą pakartotinai patikrino pakoreguotą projektą bei išduotą naują statybos leidimo versiją ir nustatė, kad pažeidimai, dėl kurių teisme prašyta panaikinti anksčiau išduotą statybos leidimą, buvo pašalinti.

VAAT teisėjų kolegija patenkino pareiškėjų prašymą ir jiems atsisakius skundo reikalavimų, administracinę bylą nutraukė. Teismas panaikino ir reikalavimo užtikrinimo priemonę, kuria laikinai sustabdytas pernai gegužę išduoto statybos leidimo galiojimas.

VAAT nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius