-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 03

Teismas nutraukė Algimantui Matulevičiui iškeltą bylą dėl mitingo prie Seimo

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas trečiadienį nutraukė administracinę bylą į Seimą kandidatuojančiam Algimantui Matulevičiui dėl policijos inkriminuotų pažeidimų vasarą organizuojant mitingą prie Seimo.
Algimantas Matulevičius
Algimantas Matulevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Politikui administracinio teisės pažeidimo byla nutraukta jo veikoje nesant pažeidimo sudėties, BNS pranešė teismo atstovė spaudai.

Policijos pareigūnas A.Matulevičiui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą, kuriame nurodė, kad šiemet birželio 7 dienos rytą jis prie Seimo organizavo žmonių susirinkimą nesilaikydamas Susirinkimų įstatymo – nepateikė pranešimo apie susirinkimo organizavimą ne vėliau kaip prieš penkias darbo dienas.

Policijos atstovo teigimu, A.Matulevičius susirinkimą organizavo neturėdamas savivaldybės išduoto nustatytos formos pažymėjimo dėl suderintos susirinkimo vietos, laiko ir formos, taip pat susirinkimą organizavo nesilaikydamas 75 metrų atstumo nuo Seimo.

Tačiau teismas politiko kaltės neįžvelgė.

„Nagrinėjamu atveju byloje nėra surinkta duomenų, kad didesnės nei 10 asmenų žmonių grupės buvimas protokole nurodytoje vietoje ir nurodytu metu buvo sąlygotas kaltų, sąmoningų A.Matulevičiaus veiksmų, todėl pagrindo išvadai apie jo kaltais veiksmais padarytus Susirinkimų įstatymo pažeidimus nėra“, – paskelbė teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius