-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 22

Teismas nutraukė vieną iš „City Service“ ir Kalėjimų departamento ginčų

Teismas nutraukė vieną iš kelių koncerno „Icor“ bendrovių „City Service“ ir „Realco statyba“ ginčų su Kalėjimų departamentu dėl Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso.
Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas
Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas gruodžio 19 dieną iš esmės nutraukė bylą ir dar kartą atmetė bendrovių skundus, kuriais prašoma panaikinti departamento sprendimą atmesti įmonių pasiūlymą konkurse.

„Vilniaus apygardos teismo sprendimas iš esmės paliktinas nepakeistas, patikslinant rezoliucinę dalį ir nurodant, jog civilinė byla dalyje dėl reikalavimų panaikinti Kalėjimų departamento priimtus sprendimus bei įpareigoti perkančiąją organizaciją organizuoti neskelbiamas derybas, kviečiant visus tris tiekėjus, nutrauktina“, – rašoma teismo nutartyje.

Grąžino neatplėštus vokus

Liepos pabaigoje departamentas neskelbiamų derybų būdu į konkursą pakvietė bendrovių „Hanner“, „Dailista“ ir „Corpus A“ konsorciumą bei įmonės „MG Valda“ antrinę bendrovę „Pilies projektai“.

Šiame procese bandė dalyvauti ir „City Service“ ir „Realco statyba“, tačiau rugsėjo viduryje departamentas grąžino bendrovėms neatplėštus vokus su pasiūlymais. „City Service“ turėjo patikslinti duomenis apie kvalifikaciją, tačiau to nepadarė, todėl jos pasiūlymas buvo atmestas.

Kalėjimų departamentas BNS gruodžio pradžioje informavo, kad laimėtoją tikisi išsirinkti dar šiemet, jis bus pasirinktas iš dviejų dalyvių – bendrovių „Hanner“, „Dailista“ ir „Corpus A“ konsorciumo arba įmonės „MG Valda“ antrinės bendrovės „Pilies projektai“.

Pirmasis konkursas buvo nutrauktas gegužės pabaigoje dėl, kaip oficialiai nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje, per didelių siūlomų kainų. „Hanner“ konsorciumas projektą įgyvendinti siūlė už 273,2 mln. litų, „Pilies projektai“ – už 289,4 mln. litų, o „City Service“ konsorciumas – už 233,17 mln. litų.

Anksčiau projektui buvo numatyta 103 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius