-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 10

Teismas panaikino Klaipėdos valdininkui paskirtą nuobaudą

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose išnagrinėta administracinio nusižengimo byla pagal nubaustojo Marijaus Mockaus skundą dėl Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (toliau – Institucijos) 2021 m. gruodžio 3 d. priimto nutarimo.
Klaipėdos apylinkės teismas
Klaipėdos apylinkės teismas / Klaipėdos apylinkės teismo nuotr.

Valdininkas buvo nubaustas už tai, kad, būdamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos įgaliotas valstybės tarnautojas – Urbanistikos ir architektūros skyriaus patarėjas, nepatikrino, ar Techninio projekto sprendiniai atitinka Detaliojo plano sprendinius, t. y. kad žemės sklypui, kuriame suprojektuota viešbučio paskirties pastato statyba, nustatytas teritorijos naudojimo būdas – pramonės ir sandėliavimo objektų teritorijos, o tokiame žemės naudojimo būdo paskirties sklype viešbučio statyba negalima.

Už šį nusižengimą Institucijos nutarimu Marijui Mockui buvo paskirta 1 750 Eur dydžio bauda.

M.Mockus skundu nesutiko, kad padarė administracinį nusižengimą, ir nurodė, kad savo pareigas atliko tinkamai, kadangi viešbučio paskirties pastato statybos buvo aiškiai numatytos Detaliojo plano koregavimo dokumentuose bei Komplekso projektiniuose pasiūlymuose, kuriems pritarė visi šiuos dokumentus vertinę subjektai.

Teismas, išnagrinėjęs skundą, išanalizavęs teisės aktus, reglamentuojančius statinio projekto rengimą, ir įvertinęs byloje nustatytas aplinkybes, nusprendė, kad M.Mockus nubaustas nepagrįstai.

2002-09-26 Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu Nr. 198 buvo patvirtintas Rytinio pramonės rajono dalies prie Vilniaus pl. detalusis planas, pagal kurio sprendinius projekto žemės sklypui buvo nustatytas naudojimo būdas – pramonės ir sandėliavimo objektų teritorijos. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus 2019-11-06 įsakymu Nr. AD2-1884 buvo patvirtintas Rytinio pramonės rajono prie Vilniaus pl. koregavimas. Šiame pakoreguotame detaliajame plane numatyta, kad projekto sklype rengiamasi statyti ir viešbučio paskirties pastatus.

M.Mockus 2020-12-17 sprendimu, pritardamas techniniam projektui, vadovavosi būtent 2019-11-06 Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus minėtu įsakymu pakoreguotu detaliuoju planu, ir todėl neturėjo pagrindo projektui nepritarti.

Be to, teismas atsižvelgė ir į tai, kad 2022-01-20 Klaipėdos apygardos teismas priėmė nutartį, kuria architektūros bendrovei buvo nutraukta administracinio nusižengimo byla, susijusi su parengtu projektu tame pačiame sklype. Šioje nutartyje Klaipėdos apygardos teismas pažymėjo, kad nėra objektyvaus pagrindo manyti, jog Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui patvirtinus detaliojo plano korektūras, statybos projekto teritorijoje nebuvo numatyta viešbučio paskirties pastato ir nusprendė, jog šiose korekcijose yra nurodoma apie numatomą viešbutį, projektuojamą atskirtu projektu.

Atsižvelgdamas į šias aplinkybes, teismas Institucijos priimtą nutarimą panaikino ir administracinio nusižengimo teiseną M.Mockaus atžvilgiu nutraukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius