Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 17

Teismas panaikino Raimundo Palaičio įsakymą, sumažinusį Migracijos departamento vadovo kvalifikaciją

Vyriausiasis administracinis teismas (VAT) panaikino praėjusių metų vasarį pasirašytą vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymą, kuriuo Migracijos departamento direktoriaus Almanto Gavėno darbas buvo įvertintas nepatenkinamai ir sumažinta jo kvalifikacija.
Raimundas Palaitis
Raimundas Palaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kiek daugiau nei prieš metus A.Gavėnui panaikinus trečią kvalifikacinę klasę, jo mėnesio atlyginimas buvo sumažėjęs apie 350 litų, šeštadienį rašo „Lietuvos rytas“.

Pasak dienraščio, visiškai patenkinęs A.Gavėno apeliacinį skundą VAT atkūrė pareigūnui kvalifikacinę kategoriją ir iš Vidaus reikalų ministerijos priteisė daugiau nei metus pareigūno negautą darbo užmokesčio skirtumą – beveik 5,7 tūkst. litų.

Išnagrinėjusi nepatenkinamo įvertinimo aplinkybes VAT teisėjų kolegija nusprendė, kad A.Gavėnui pareikšti vertinimo komisijos priekaištai laikytini subjektyvia nuomone, kuri negali būti pripažinta teisėtu pagrindu taikyti įstatyme numatytas poveikio priemones.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad nepatenkinamas direktoriaus darbo įvertinimas būtų akivaizdžiai neproporcingas, net jeigu ir būtų pripažinti vadovavimo įstaigai trūkumai.

„Išsiskyrė mano ir ministro nuomonės dėl departamento darbo optimizavimo. Nepaklusęs R.Palaičio norams iš karto pajutau pasekmes: pirmieji mano darbo metai 2010 metų pradžioje laimėjus konkursą į direktoriaus postą buvo įvertinti nepatenkinamai, buvo sumažintas atlyginimas, pasipylė tarnybiniai patikrinimai. Manau, taip buvo norima mane išguiti iš einamų pareigų. Visa laimė, kad teismuose dar įmanoma pasiekti teisybę“, – dienraštis cituoja A.Gavėną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius