-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 24

Teismas panaikino VRK sprendimą iš rinkimų sąrašo braukti dvi Jurbarko „darbietes“

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) panaikino Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą iš Darbo partijos kandidatų sąrašo Jurbarke dėl galimo balsų pirkimo išbraukti dvi „darbietes“.
Zenonas Vaigauskas
Zenonas Vaigauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

VRK balandžio mėnesį priėmė sprendimą, pagal kurį mandato neteko Vilma Venslauskienė, taip pat iš kandidatų sąrašo išbraukta pirmoji po brūkšnio likusi Laura Icikevičienė. Komisija laikėsi pozicijos, kad surinkta pakankamai duomenų, kurie leidžia abejoti, ar Jurbarko  rajono savivaldybės taryba išrinkta ir sudaryta legitimiai.

LVAT savo nutartyje argumentuoja, kad VRK „darbietes“ išbraukė jau po to, kai buvo patvirtinti galutiniai rinkimų rezultatai, o, teismo vertinimu, tą padaryti galima iki minėtos datos. Taip pat LVAT pažymi, kad tam, jog pažeidimas būtų laikomas šiukščiu, turi būti masinio arba sisteminio papirkimo požymių. Kaip teigiama teismo nutartyje, nurodytos faktinės aplinkybės akivaizdžiai neatitinka nurodytų šiurkštaus pažeidimo nustatymo kriterijų.

VRK priimdama sprendimą skelbė turinti duomenų, kad per išankstinį balsavimą buvo vežami asocialūs asmenys, turėję „savadarbius lapelius“, kuriuose buvo pažymėta balsuoti už Darbo partiją ir nurodyta reitinguoti minimas kandidates.

Posėdyje tuomet dalyvavusi V.Venslauskienė pripažino savo ūkio darbininkams davusi lapelius su žymėjimu, kaip balsuoti, bet neigė mokėjusi pinigus. L.Icikevičienė irgi patvirtino prašiusi už ją balsuoti pažįstamų, tačiau tvirtino, jog jokie pinigai nebuvo mokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius