Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 05

Teismas: patarėjai iš Kretingos mero buvo atimti neteisėtai

Regionų apygardos administracinis teismas trečiadienį priėmė Kretingos rajono merui Antanui Kalniui palankų sprendimą, kuriuo patvirtino, kad tarybos nariai pernai neteisėtai sumažino mero komandą. Teismas trečiadienį paskelbė tenkinęs A.Kalniaus skundą ir panaikino tarybos valdančiosios daugumos priimtus sprendimus dėl komandos mažinimo.
Kretingos rajono savivaldybė
Kretingos rajono savivaldybė / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Žinoma, sprendimas dar gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Tačiau jau ir šiandienis teismo sprendimas yra svarbus ne tik man, bet ir kitiems 59 šalies merams. T. y. tarybos nariai, vedami vienų ar kitų tikslų, šiuo metu negalės merams bandyti surišti rankų paliekant juos be komandos“, – komentavo pats A.Kalnius.

Konfliktas Kretingos rajono taryboje atsirado praėjusiais metais, kai pasikeitė valdančiųjų dauguma, kurioje neliko A.Kalnių palaikiusio „Kretingos krašto“.

Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Kalnius
Asmeninio archyvo nuotr./Antanas Kalnius

Naujoji dauguma nusprendė mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių skaičių sumažinti nuo trijų iki vieno.

Meras tokį sprendimą apskundė teismui, kur išgirdo palankų verdiktą. Taryba merui turės padengti ir bylinėjimosi išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius