Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 13

Teismas pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių skundą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių Juozo Imbraso ir Artūro Liudkovskio skundą Vilniaus miesto savivaldybės tarybai dėl Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių 2009-02-11 surengto posėdžio ir jame priimtų sprendimų panaikinimo.
Buvęs meras Juozas Imbrasas
Buvęs meras Juozas Imbrasas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai J. Imbrasas ir A. Liudkovskis prašo teismo panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių vasario 11 dieną priimtus keturis sprendimus – atleisti juos iš mero bei mero pavaduotojo pareigų ir išrinkti meru tarybos narį V. Navicką, o mero pavaduotojais skirti R. Adomavičių, G. Babravičių ir S. Šriubėną. Pareiškėjų manymu, grupės tarybos narių sušauktas posėdis ir per jį priimti sprendimai yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais ir panaikinti. Pareiškėjai teismui paaiškino, kad 2009-02-06 Tarybos narių grupė Vilniaus miesto savivaldybės sekretoriate užregistravo pareiškimą „Dėl nepasitikėjimo Vilniaus miesto meru Juozu Imbrasu“, kuriame prašė Tarybos sekretoriaus šį klausimą įtraukti į 2009-02-11 vyksiančio Tarybos posėdžio darbotvarkę. Kadangi grupės Tarybos narių prašymas dėl klausimo įtraukimo į 2009-02-11 Tarybos posėdžio darbotvarkę buvo pateiktas tik 2009-02-06, t. y. po numatyto posėdžio darbotvarkės projekto patvirtinimo Potvarkiu, meras J.Imbrasas Tarybos narių grupės prašymo netenkino ir jų siūlomo klausimo į paskelbto Tarybos posėdžio darbotvarkę neįtraukė. 2009-02-09 potvarkiu anksčiau priimtas Potvarkis dėl posėdžio datos buvo pakeistas ir juo nustatyta, kad Tarybos posėdis, kuris buvo planuotas 2009-02-11, įvyks 2009-02-20, praneša Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Vilniaus m. savivaldybės taryba mano, kad skundas nepagrįstas ir prašo teismo jį atmesti. Tarybos atstovas teismui paaiškino, kad Juozui Imbrasui 2009-02-05 potvarkiu sušaukus 2009-02-11 posėdį, nėra jokio pagrindo laikyti jį nepaskelbtu Tarybos posėdžiu. Apie šaukiamą posėdį įprasta tvarka ir laikantis teisės aktų nustatytų reikalavimų, nustatytais terminais buvo informuoti visi Tarybos nariai, Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje, pranešta savivaldybės internetiniame puslapyje, paviešinta per žiniasklaidos priemones. Buvęs Vilniaus miesto meras, priimdamas 2009-02-09 potvarkį, kuriuo pakeitė posėdžio datą, nesilaikė nei įstatymu nustatytų terminų, nei įstatyme nustatytos formos. Įstatymų nustatyta tvarka priimto potvarkio pagrindu, neturėdami oficialios informacijos apie posėdžio datos pakeitimą bei manydami, kad toks datos nukėlimas nesilaikant nustatytų terminų yra negalimas, iš anksto buvusio Vilniaus miesto mero Juozo Imbraso nustatytu laiku, 2009-02-11 Tarybos nariai susirinko į posėdį, kuriame ir priėmė skundžiamus teismui sprendimus. Pareiškėjai, Tarybos manymu, nepateikė jokių argumentų, kurie įrodytų, kad priimti sprendimai pažeidė jų teises ar įstatymų saugomus interesus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius