-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 26

Teismas: Pravieniškių pataisos namai neteisėtai nutraukė sutartį su „KT Modules“

Pravieniškių pataisos namai neteisėtai nutraukė 3,4 mln. eurų vertės modulinių namų statybos sutartį su įmone „KT Modules“, dar kartą nusprendė teismas.
Pravieniškių pataisos namai
Pravieniškių pataisos namai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas gruodžio 16 dieną nutarė, kad sutartis dėl esminio pažeidimo buvo nutraukta neteisėtai. Teismas paliko galioti nepakeistą Kauno apygardos teismo kovą priimtą nutartį.

Pravieniškių pataisos namai skelbė, kad sutartis nutraukiama, nes „KT Modules“ neįvykdė sutartinių įsipareigojimų, be to, įmonė paprašė 100 proc. avanso. Pastaroji tvirtino, kad tai buvo vienintelis sutartyje numatytas atsiskaitymo būdas.

Įmonė teismams skundė pataisos namų reikalavimą pateikti avanso būtinumą pagrindžiančius dokumentus – bendrovės pasirašytų sutarčių su žaliavų tiekėjais kopijas ar kitus dokumentus, kurie įrodytų įsipareigojimų vykdymą. Bendrovė taip pat prašė teismų pripažinti sutarties nutraukimą nepagrįstu ir neteisėtu.

Apeliacinis teismas konstatavo, kad Pravieniškių pataisos namai „KT Modules“ iškėlė iš esmės perteklinius reikalavimus, kurie apsunkino sutarties vykdymą.

„Reikalavimas pateikti užsakymus visai sutarties apimčiai nėra proporcingas ir protingai pateisinamas bei neatitinka įprastos verslo praktikos“, – rašoma teismo nutartyje.

Pagal pernai spalį tarp Pravieniškių pataisos namų ir „KT Modules“ pasirašytą sutartį, pastaroji už 3,4 mln. eurų įkalinimo įstaigai turėjo pastatyti modulinių namų, skirtų administracijai ir nuteistiesiems.

Kalėjimų departamento duomenimis, konkurse dalyvavo šešios įmonės – „Ryterna modul“ su subrangovais, „Interviris, „VS Sistemos“, „Ėgėtika“, „Profileksas“ ir „KT Modules“.

Pastaroji bendrovė, anot departamento, buvo paskelbta laimėtoja, nes pasiūlė mažiausią kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius