-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 07 02

Teismas: Darbo partijos kandidatas į Seimą Rimvydas Podolskis papirkinėjo rinkėjus

Zarasų rajono apylinkės teismas Darbo partijos kandidatą į Seimą Zarasų-Visagino apygardoje Rimvydą Podolskį pripažino kaltu papirkinėjus rinkėjus. Jam skirta 26 tūkst. Lt bauda.
Rimvydas Podolskis
Rimvydas Podolskis / 15min.lt/Vytauto Valentinavičiaus nuotr.

Teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, nustatė, kad 2012 metų spalio mėnesį R. Podolskis davė 10 Lt Ramūnui Garbinčiui, kad šis per Seimo rinkimus balsuoti už Darbo partiją ir jį patį. Taip pat kandidatas į Seimo narius R. Garbinčiui, Artūrui Baliukai ir Žygimantui Mackevičiui pasiūlė už materialinį atlygį surasti asmenis, kurie taip pat balsuotų už Darbo partiją ir jį patį.

Byloje nustatyta 16 nukentėjusiųjų, kuriems už kandidatui palankų balsą buvo sumokėtas 10–15 litų atlygis, teigiama Zarasų rajono apylinkės teismo pranešime.

R. Garbinčius dar 2012 m. spalio 24 d. Zarasų rajono apylinkės teisme priimtu teismo baudžiamuoju įsakymu buvo pripažintas kaltu dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise.

Įvertinęs tai, kad R. Podolskis padarė du nesunkius nusikaltimus, yra neteistas, dirba, nukentėjusieji jam pretenzijų neturi, teismas jam skyrė švelniausios rūšies įstatymo numatytą bausmę – baudą.

Kaltinamieji savo kaltės nepripažino, tačiau teismas, įvertinęs byloje esančius duomenis – nukentėjusiųjų ir liudytojų parodymus, kaltinamųjų ir nukentėjusiojo telefonų įeinančių ir išeinančių skambučių bei trumpųjų žinučių duomenis bei kitą bylos medžiagą, konstatavo, jog kaltinamųjų kaltė bendrai papirkus ir taip trukdžius asmenims pasinaudoti rinkimų teise yra visiškai įrodyta.

Įvertinęs tai, kad R. Podolskis padarė du nesunkius nusikaltimus, yra neteistas, dirba, nukentėjusieji jam pretenzijų neturi, teismas jam skyrė švelniausios rūšies įstatymo numatytą bausmę – baudą.

Kaltinamasis paskirtą 200 MGL (26 000 Lt) baudą turės sumokėti per du mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

A. Baliukai ir Ž. Mackevičiui teismas skyrė viešųjų darbų bausmę. Nuosprendžiu A. Baliuka įpareigotas keturis mėnesius, o Ž. Mackevičius šešis mėnesius neatlygintinai dirbti po 20 valandų per mėnesį visuomenės labui.

Nuosprendis per 20 dienų apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

LRT.lt primena, kad anksčiau R. Podolskis jam metamus įtarimus vadino nesąmone, melu ir teigė manantis, kad su juo siekiama susidoroti dėl to, kad jis pernai spalį Seimo rinkimuose dalyvavo kaip Darbo partijos kandidatas.

Darbo partijos pernai spalį kelto R. Podolskio teisinį imunitetą VRK pirmą kartą panaikino po Seimo rinkimų pirmojo turo, kad prokurorai galėtų jam pateikti įtarimus dėl balsų pirkimo organizavimo.

Seimo rinkimų rezultatai Zarasų-Visagino apygardoje spalį buvo panaikinti dėl šiurkščių pažeidimų, Vyriausioji rinkimų komisija R. Podolskį pripažino papirkinėjus rinkėjus.

Darbo partijos taryba po balsų pirkimo skandalo sustabdė R. Podolskio narystę partijoje, tačiau konkurento jam Zarasų-Visagino apygardoje per pakartotinius rinkimus neiškėlė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius