-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 08 /16:32

Teismas Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovo skundą tenkino iš dalies

Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovas Darius Steponkus Klaipėdos apylinkės teisme ginčijo Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) paskirtą nuobaudą. Penktadienį teismo priimtas sprendimas jam palankus iš dalies – viena bauda panaikinta.
Šilutės ligoninės vyriausiasis gydytojas Darius Steponkus
Darius Steponkus / Šilutės ligoninės nuotr.

Darbo inspekcija praėjusių metų pabaigoje už darbo teisės ir darbų saugos pažeidimus skyrė ligoninės vadovui 900 eurų nuobaudą. Buvo nustatyta, kad pažeisti vienos darbuotojos interesai.

Tyrimas buvo pradėtas po to, kai pasiskundė viena ligoninėje dirbus slaugytoja. Specialistė nurodė, kad tyrimus dėl Covid-19, kurie pandemijos metu – būtini, turėjo atlikti ne darbo metu. Dėl tyrimo ji turėdavo atvažiuoti po darbo, savaitgaliais, atostogų metu, todėl pareikalavo, kad už sugaištą laiką jai būtų sumokėta.

Darbo inspekcija nustatė, kad slaugytoja bent šešis kartus šiai procedūrai turėjo atvykti poilsio dieną.

16 val. – tiek slaugytoja sugaišo laiko važiuodama į ligoninę ir iš jos vien dėl šio tyrimo. Įvertinta, kad už tai jai turi būti sumokėta daugiau kaip 280 eurų. Patikrinimui neatvykusi slaugytoja buvo atleista iš darbo. Dėl to ginčas taip pat persikėlė į teismą.

Ligoninės atstovaujantis advokatas Saulius Majauskas teigė, kad medikė galėjo pasikeisti testavimui skirtą laiką ir pagal Sveikatos apsaugos ministerijos išaiškinimus už tai neturi būti mokama.

Darbo inspekcijai užkliuvo ir tai, kad dėl atmosferos šioje ligoninėje skundėsi ne vienas darbuotojas, buvo nurodyta psichologinį tyrimą, tačiau jis neatliktas.

Ligoninės vadovas Darius Steponkus su paskirta nuobauda nesutiko ir kreipėsi į teismą.

Skundas tenkintas iš dalies. Nustatyta, kad darbuotoja iš tiesų galėjo testuotis ne tik ligoninėje, o ir pakeisti laiką, ką bylos duomenimis buvo jau dariusi.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Respublikinė Klaipėdos ligoninė
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Respublikinė Klaipėdos ligoninė

Bylą išnagrinėjusi Klaipėdos apylinkės teismo teisėja Laimutė Venckuvienė konstatavo, kad surinkti duomenys leidžia daryti pagrįstą išvadą, jog D. Steponkus padarė administracinį nusižengimą – nevykdė pareigūnų teisėtų nurodymų atlikti psichologinį vertinimą ir reikalavimų ar vykdė juos netinkamai, o VDI surašytas protokolas yra aiškus ir pagrįstas. Tuo metu darbo įstatymų, darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų pažeidimo D. Steponkaus veiksmuose teismas neįžvelgė.

Teismas panaikino tas Darbo inspekcijos dalis, pagal kurias ligoninės vadovui paskirta 240 eurų bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius