Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 24

Teismas: Rusnėje 652 medžiai buvo nukirsti neteisėtai

Tauragės apylinkės teisme Šilutės rūmuose priimta nutartis, kuria teismas patvirtino Aplinkos apsaugos departamento nutarimus kaip pagrįstus dėl Šilutės rajone, Rusnėje, neteisėtai nupjautų 652 saugotinų medžių. Nubausta ir seniūnė Dalia Drobnienė bei įmonės „Bioauga“ vadovas Algimantas Leščinskas.
Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė
Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Atlikę tyrimą, Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai nustatė, kad valstybinėje žemėje ir privačiuose sklypuose, esančiuose Nemuno deltos regioniniame parke, upės Atmata pakrantės apsaugos juostoje ir zonoje, lygiagrečiai regioninio kelio Rusnė – Uostadvaris – Švyturys, 6 kilometrų ilgio ruože Rusnės saloje, Šilutės rajone, neturint išduoto leidimo medžių ir krūmų kirtimo darbams, neteisėtai organizuoti ir nupjauti 652 vnt. saugotini medžiai.

Byloje esantys duomenys patvirtino, kad iš 5168 vnt. nupjautų įvairių medžių ir krūmų, 652 vnt. nupjautų medžių, vadovaujantis Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu bei nustatytais kriterijais, atitiko 1,3 cm aukštyje saugotiniems medžiams nustatytus parametrus.

Rusnės seniūnijos seniūnė patraukta administracinėn atsakomybėn už tai, kad neteisėtai organizavo 652 vnt. saugotinų medžių nupjovimo darbus, ir šiais veiksmais pažeidė teisės aktus.

Įmonės UAB „Bioauga“ direktorius patrauktas administracinėn atsakomybėn už tai, kad organizavo ir išpjovė medžius.

Su šiuo sprendimu nesutinkantys Rusnės seniūnijos seniūnė ir įmonės vadovas departamento nutarimus skundė teismui.

Tauragės apylinkės teismo Šilutės rūmai, konstatavo, kad asmenys patraukti atsakomybėn pagrįstai, jiems paliktos ir paskirtos baudos.

Pastebėtina, kad dėl padarytos žalos aplinkai, kuri gali siekti virš 70 tūkst. eurų, departamentas teiks ieškinį Civilinio proceso tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius