Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 14

Teismas skelbs sprendimą dėl Daivio Zabulionio atleidimo iš Kelių direkcijos

Teismas trečiadienį skelbs galutinį sprendimą, ar buvęs Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojas Daivis Zabulionis buvo atleistas teisėtai. Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) atstovė spaudai Neringa Lukoševičienė BNS patvirtino, kad trečiadienį numatomas sprendimo paskelbimas.
Daivis Zabulionis
Daivis Zabulionis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sprendimą LVAT turėjo skelbti pernai lapkritį, tačiau tuomet nuspręsta bylos nagrinėjimą atnaujinti ir išplėsti teisėjų kolegiją.

D.Zabulionis teismui apskundė Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) pernai birželį priimtą sprendimą – jis nutarė, jog buvęs aukštas pareigūnas buvo atleistas teisėtai.

D.Zabulionis teismui skundžiasi, kad buvo atleistas per dvi valandas, apie atleidimą greičiau sužinojo iš žiniasklaidos, jam nebuvo suteikta galimybė pasiaiškinti raštu, nesuteikta informacija apie konkrečius pažeidimus, tik nurodyta, kad iš STT buvo gautas raštas.

Teisėsauga įtaria, kad iki tol Lietuvos standartizacijos departamentui vadovavęs D.Zabulionis į aukštas pareigas Kelių direkcijoje paskirtas koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio ir tuometinio bendrovės „Kauno tiltai“ valdybos pirmininko Nerijaus Eidukevičiaus dėka.

STT pažymoje teigiama, kad susitikimų su verslininkais metu D.Zabulionis galėjo perduoti tarnybinę paslaptį turinčią informaciją. D.Zabulionis anksčiau teisme tikino, kad su R. Kurlianskiu jį siejo ilgametė asmeninė pažintis, judviejų šeimos tarpusavyje bendravo.

D.Zabulionis aukštas pareigas Kelių direkcijoje užėmė nuo 2016 metų kovo vidurio. Iš įstaigos direktoriaus pavaduotojo pareigų jis atleistas pernai kovo pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius