-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 23

Teismas skelbs sprendimą dėl privalomų kaukių pradinukams

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) trečiadienį skelbs sprendimą dėl privalomo kaukių dėvėjimo pradinukams. Į teismą su pareiškimu ištirti sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio sprendimą dėl kaukių mokiniams kreipėsi opozicijoje esančių Seimo narių grupė. Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas A.Dulkys ir ministerija šioje byloje yra atsakovai.
Veido kaukė
Veido kaukė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pareiškėjai abejoja, kad įpareigojimas mokiniams dėvėti kaukes atitinka Konstitucijos nuostatą, jog žmogaus orumas yra neliečiamas, bei geriausius vaiko interesus.

Tuo metu atsakovų atstovai teigė, kad operacijų vadovo spendimas buvo teisėtas, sprendimas pradinukams dėvėti kaukes buvo priimtas atsižvelgiant į epidemiologinę situaciją, nes kaukė padeda sumažinti viruso sklaidą, ji nepažeidžia žmogaus privataus gyvenimo, pareiškėjų skundas turi būti atmestas.

Į teismą dėl minėto sveikatos apsaugos ministro sprendimo kreipėsi opozicinių partijų ir frakcijų atstovai, tarp jų – „darbiečiai“ Aidas Gedvilas, Mindaugas Puidokas, „valstiečiai“ Ligita Girskienė, Valius Ąžuolas ir Dainius Kepenis, demokratai Linas Kukuraitis, Zenonas Streikus ir kiti.

Privalomos kaukės mokyklose uždarose patalpose vyresniems mokiniams buvo įvestos lapkritį, o gruodį toks reikalavimas nustatytas ir pradinukams.

Ministerija teigė, kad kaukės vaikams buvo reikalingos, kad mokyklos nebūtų uždarytos ir mažiau gyventojų susirgtų, būtų guldomi į ligonines. Privalomos kaukės pradinukams buvo įvestos turint įgaliojimus ir neviršijant kompetencijos.

Lietuvoje per pandemiją nuo COVID-19 mirė trys vaikai – 1 metų kūdikis ir du paaugliai.

Antradienį vyriausioji šalies epidemiologė Loreta Ašoklienė paskelbė, kad Sveikatos apsaugos ministerija svarsto siūlymą atsisakyti kai kurių pandemijos valdymo priemonių mokyklose, tarp jų – privalomo kaukių dėvėjimo pradinukams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius