Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 20

Teismas skelbs sprendimą Jono Miliaus byloje

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį skelbs sprendimą buvusio Valstybinės maisto ir veterinarijos vadovo Jono Miliaus byloje.
Jonas Milius
Jonas Milius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Teisėsaugos akiratin patekęs pareigūnas atleistas, kai Vyriausybė nepritarė jo veiklos ataskaitai. Vyriausybės įstatymas numato, kad tai gali būti pagrindas atleisti Vyriausybės įstaigos vadovą. J.Milius bylinėjasi su Vyriausybe ir Veterinarijos tarnyba dėl, jo manymu, neteisėto atleidimo.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas kilo, kai teisėsauga pateikė jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Teismas posėdyje liudytojais apklausė buvusį vidaus reikalų ministrą Tomą Žilinską ir buvusią žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę.

J.Milius taip pat teismo prašo, kad būtų kreipiamasi į Konstitucinį Teismą išsiaiškinti, ar Vyriausybės sprendimas jį atleisti atitinka Konstituciją.

Vyriausybė su skundu nesutinka ir mano, kad jis ir turi būti atmestas, nes yra nepagrįstas.

Iš Veterinarijos tarnybos vadovo pareigų J.Milius atleistas pernai spalio pradžioje.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas kilo, kai teisėsauga pateikė jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą ir tiria įtarimus, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, jog ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

J.Milius su tuometine žemės ūkio ministre V.Baltraitiene prieštaringų vertinimų sulaukė ir dėl dalyvavimo vakarienėje bei medžioklėje su verslininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius