Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 17

Teismas skyrė baudą „Fronto“ lyderiui Algirdui Paleckiui

Vilniaus miesto 2 apylinkės teisme antradienį buvo paskelbtas nutarimas administracinio teisės pažeidimo byloje, kurioje politinės partijos „Frontas“ pirmininkas Algirdas Paleckis buvo traukiamas administracinėn atsakomybėn dėl politinių kampanijų finansavimo tvarkos pažeidimo.
Algirdas Paleckis
Algirdas Paleckis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip informuoja teismo atstovė spaudai, politinės partijos „Frontas“ pirmininkui A.Paleckiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl to, jog jis 2009 m. gegužės d. grynaisiais pinigais įnešė 46 tūkst. 400 litų dydžio rinkimų užstatą į Lietuvos Respublikos vyriausiosios rinkimų komisijos banko sąskaitą.  Taip pat grynaisiais pinigais priėmė aukas iš aukotojų, kada „Fronto“ partija dar nebuvo įsiregistravus kaip savarankiškas politinės kampanijos dalyvis į Europos parlamentą.

Tokiu būdu A.Paleckis pažeidė 2004 m. rugpjūčio 23 d. LR politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo 3 str. 6 d., 10 str. 3 d. nuostatas.

A.Paleckis teismo posėdžio metu kaltu dėl padarytų administracinių teisės pažeidimų prisipažino visiškai. Paaiškino, kad jis užstatą į Vyriausios rinkimų komisijos sąskaitą įnešė grynaisiais pinigais, nes tuo metu partijos sąskaitos dėl skolos „Sodrai“ buvo areštuotos, o neįnešus užstato, partija nebūtų galėjusi dalyvauti rinkimuose.

Taip pat grynaisiais pinigais buvo priimtos aukos iš aukotojų, nes tuo metu partija neturėjo finansininko ir jis nežinojo, kaip tinkamai įforminti dokumentus. Pažeidimai buvo padaryti dėl nežinojimo.

Skirdamas nuobaudą, teismas atsižvelgė į tai, jog A.Paleckis savo kaltę pripažino visiškai, nuoširdžiai gailisi, jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių nenustatyta, pažeidimai buvo padaryti nepiktybiškai, iš nežinojimo, todėl A.Paleckiui teismas nutarė paskirti minimalias baudas.

Teismas nutarė A.Paleckiui už padarytus administracinius teisės pažeidimus paskirti galutinę subendrintą nuobaudą - 2 tūkst. 100 litų baudą.

Nutarimas per 10 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam  teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius