-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 18

Teismas specialiųjų tarnybų prašys išslaptinti dokumentus, kurių pagrindu buvo atleisti Vitalijus Gailius ir Vytautas Giržadas

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), trečiadienį atsivertęs iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atleisto Vytauto Giržado bylą, nusprendė kreiptis į Valstybės saugumo departamentą (VSD) ir Antrąjį operatyvinių tarnybų departamentą, kad būtų išslaptinti dokumentai, kurių pagrindu iš V.Giržado bei FNTT vadovavusio Vitalijaus Gailiaus buvo atimta teisė dirbti su slapta informacija, dėl ko šie buvo atleisti.
Vytautas Giržadas
Vytautas Giržadas / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

V.Giržadui atstovaujantis advokatas Egidijus Losis teismui pareiškė, kad neturi galimybės tinkamai ginčyti Vidaus reikalų ministerijos (VRM) priimtų sprendimų, kol neturi visos informacijos, kokiu pagrindu jie buvo priimti.

„Neturime galimybės ginčyti raštų turinį, nes neturime visos informacijos. Norime paprašyti teismo tuos duomenis išreikalauti“, – sakė E.Losis.

Posėdyje dalyvavęs VRM atstovas teismui įteikė voką su slaptais VSD ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento dokumentais. Jis neprieštaravo, kad šie būtų išslaptinti. Tačiau jis pažymėjo, kad teisę išslaptinti dokumentus turi tik tos institucijos, kurios juos parengė.

VAAT nusprendė kreiptis į dokumentus rengusias institucijas dėl jų išslaptinimo.

V.Giržado advokatas teismo taip pat paprašė sujungti V.Giržado ir buvusio FNTT vadovo Vitalijaus Gailiaus administracines bylas.

„Turime keturias bylas. Dvi dėl vasario 8-osios įsakymo (dėl pakartotinio asmens kandidatūros patikrinimo – aut.) ir du skundai dėl dar dviejų įsakymų, kuriais buvo atimta teisė dirbti su slapta informacija ir buvome atleisti iš pareigų. Mes prašome visas keturias bylas sujungti į vieną, nes jos viena kitą papildo“, – teisme kalbėjo V.Giržadas.

Tokiam prašymui VRM atstovas paprieštaravo. Jis aiškino nematantis prasmės sujungti abiejų pareigūnų bylas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas vasarį gavo patikslintus V.Gailiaus ir V.Giržado skundus, kuriais prašoma panaikinti vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio vasario 8 dienos įsakymo dalį, kuria pavedama VRM Bendrajam departamentui atlikti pareigūnų pakartotinį asmens kandidatūros tikrinimą. V.Giržadas taip pat prašo teismo panaikinti ir įsakymo dalį, kuria uždraudžiama jam dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

R.Palaitis vasarį pareiškė nepasitikįs V.Gailiumi ir V.Giržadu. Iš pradžių nepasitikėjimas pareikštas V.Giržadu, nes jo pakartotinio tyrimo poligrafu arba vadinamuoju melo detektoriumi rezultatai buvę jam nepalankūs. FNTT direktoriumi V.Gailiumi nepasitikėjimas pareikštas, kai šis nepaisydamas ministro pozicijos pareiškė paramą savo pavaduotojui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius