Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 25

Teismas sprendimą dėl G.Kildišienės skundo skelbs rugpjūčio 10-ąją

Vilniaus apygardos administracinis teismas išnagrinėjo administracinę bylą pagal buvusios Seimo narės Gretos Kildišienės skundą Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) dėl sprendimo panaikinimo ir savo sprendimą skelbs rugpjūčio 10 dieną, teigiama pranešime.
Greta Kildišienė
Greta Kildišienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

G.Kildišienė į Vilniaus apygardos administracinį teismą kreipėsi prašydama panaikinti kaip nepagrįstą Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimą, kuriuo VTEK nusprendė pripažinti, kad pareiškėja, privačių interesų deklaracijoje nenurodžiusi duomenų apie tai, jog naudojosi UAB „Agrokoncernas“ priklausančiu automobiliu, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, numatantį pareigą deklaruoti artimus asmenis ar kitus žinomus asmenis arba duomenis, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas.

Pareiškėja taip pat prašo teismo priteisti bylinėjimosi išlaidas.

Pradėti tyrimą VTEK nusprendė sausio pabaigoje savo iniciatyva pagal žiniasklaidoje skelbtą informaciją, kad tuometinė „valstiečių“ seniūno pavaduotoja G.Kildišienė važinėjo „Range Rover“ automobiliu, kurį iš koncerno lizingu siekė išsipirkti jos mama. Koncernas priklauso frakcijos seniūnui, „valstiečių“ vadovui Ramūnui Karbauskiui.

Žiniasklaidoje besirutuliojant šiai istorijai, taip pat paskelbus apie G.Kildišienės atžvilgiu vykdytą bei nutrauktą ikiteisminį tyrimą, politikė atsisakė Seimo mandato, taip pat Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vicepirmininkės pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius