-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 28

Teismas spręs, ar „Teleradijo kompanija Hansa“ teisėtai nubausta už nesąžiningą komercinę veiklą

Vilniaus apygardos administracinis teismas pradėjo nagrinėti VšĮ „Teleradijo kompanijos Hansa“ skundą Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai (VVTAT) dėl nutarimo, kuriuo ji už Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo nuostatų pažeidimą nubausta 20 tūkst. Lt bauda, panaikinimo.
Licencija retransliuoti laidinio radijo tinklais programas įstaigai „Teleradijo kompanija Hansa“ panaikinta nuo rugsėjo.
Laidinis radijas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba nuo 2012 m. lapkričio vidurio iki 2013 m. balandžio 5 d. gavo 11 vartotojų prašymų dėl VšĮ „Teleradijo kompanijos Hansa“ veiklos. Jie skundėsi, kad bendrovė savo komercinę veiklą tikslingai nukreipė į vartotojus, kurie gaudavo nepagrįstas sąskaitas už laidinio radijo tašką ir už tas paslaugas sumokėdavo. Arba sumokėję šių paslaugų nutraukimo mokestį jie ir toliau gaudavo iš bendrovės sąskaitas, nors sutarčių su „Teleradijo kompanija Hansa“ nebuvo sudarę. 

2013 metų gruodžio 5 dieną VVTAT nutarimu bendrovė už Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymo nuostatų pažeidimą nubausta 20 tūkst. Lt bauda. Dėl to ji kreipėsi su skundu į Vilniaus apygardos administracinį teismą, prašydama panaikinti šį VVTAT nutarimą arba jį iš dalies pakeisti ir sušvelninti skirtąją piniginę baudą. Pasak pareiškėjos, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos nutarimas priimtas neteisingai nustačius ir įvertinus faktines aplinkybes, neteisingai aiškinant ir taikant LR nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatymą. 

Vilniaus apygardos administracinis teismas savo sprendimą šioje administracinėje byloje skelbs gegužės 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius