Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 03 /15:19

Verdiktas dėl „Baltic Pride“ eitynių – penktadienį

Ginčas dėl liepos pabaigoje suplanuotų homoseksualų eitynių „Už lygybę“ sugrįžo į teismą. Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) trečiadienį skubos tvarka išnagrinėjo organizatorių skundą dėl sostinės valdžios atsisakymo išduoti leidimą eitynes rengti Gedimino prospekte. Sprendimą numatoma paskelbti penktadienį.
Baltic pride Vilnius 2010
Baltic pride Vilnius 2010 / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos sprendimą teismui apskundė Lietuvos gėjų lyga (LGL).

Sostinės meras Artūras Zuokas į Briuselį homoseksualų teisių gynėjams ir europarlamentarams nusiųstame rašte pabrėžė, esą savivaldybės sprendimas buvo pagrįstas įstatymų reikalavimais dėl viešosios tvarkos ir nedemonstruoti pernelyg arti svarbių valstybės institucijų.

Savivaldybė neišdavė leidimo, nes „yra didelė tikimybė, jog incidentai, nepaisant policijos dalyvavimo, gali pasikartoti, ir gali kilti grėsmė viešajai tvarkai, moralei, visuomenės saugumui“. Ji pasiūlė persikelti į Upės gatvę kitapus Neries, kur eitynės vyko 2010 m. Organizatoriai nesutinka ir siekia žygiuoti Gedimino prospektu, kur būna rengiamos įvairios demonstracijos.

Kartą jau sulaukė palankaus teismo sprendimo

LGL dar sausį informavo savivaldybę norinti liepos 27 d. suorganizuoti eitynes „Už lygybę“ – vieną iš tradicinio homoseksualų festivalio „Baltic Pride“ renginių.

Eitynių dalyviai – apie 800 žmonių, pajudėję iš Odminių skvero prie Katedros aikštės, valandą žygiuotų Gedimino prospektu pro Vyriausybę iki Lukiškių aikštės prieš Užsienio reikalų ministeriją. Čia būtų sakomos eitynių dalyvių kalbos, išskleidžiama vaivorykštės vėliava. Renginio metu reikėtų laikinai sustabdyti eismą pakeliui esančių gatvių sankirtose su prospektu.

Savivaldybei atsisakius patvirtinti šią vietą renginiui, LGL kartą jau kreipėsi į VAAT ir sulaukė palankaus sprendimo. Teismas nurodė persvarstyti prašymą dėl eitynių vietos, tačiau savivaldybė sprendimą apskundė. Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas patvirtino, kad buvo pažeistos procedūros, ir nurodė arba išduoti leidimą, arba atmesti su aiškia teisine motyvacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius