-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 28

Teismas: Vilniaus savivaldybės kontrolierius Šarūnas Skučas atleistas neteisėtai

Vilniaus miesto savivaldybės kontrolierius Šarūnas Skučas buvo atleistas neteisėtai ir turi būti grąžintas į pareigas, trečiadienį nusprendė Vilniaus apygardos administracinis teismas.
Š.Skučas ketina trauktis iš TS-LKD partijos.
Š.Skučas ketina trauktis iš TS-LKD partijos. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Teismo nuomone, birželio 28 dienos įsakymas dėl atleidimo yra neteisėtas ir nepagrįstas.

Teismas Š.Skučui taip pat priteisė iš Vilniaus miesto savivaldybės vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką nuo atleidimo dienos iki teismo sprendimo įvykdymo dienos, sakoma teismo pranešime spaudai.

Š.Skučas teismui teigė, kad tarnybinio tyrimo komisija nevertino galimų nusižengimų, o tiesiog vykdė politinę valią bet kokiu būdu atleisti jį iš savivaldybės kontrolieriaus pareigų.

Šis teismo sprendimas per 14 dienų apeliaciniu skundu gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Vilniaus savivaldybės kontrolierius buvo atleistas birželio 28 dieną 32 sostinės politikų balsų dauguma, 10 tarybos posėdyje pasisakė prieš atleidimą.

Š.Skučo pavardė žiniasklaidoje mirgėjo rudenį, kai jis pareiškė sulaukęs spaudimo iš tuometinio mero Viliaus Navicko. Tuomet taip pat bandyta jį atleisti, bet nesėkmingai.

Kontrolieriaus teigimu, spaudimą iš mero jis patyrė, kai paviešino nuomonę apie Balsių mokyklos statybos kainą bei paskelbė Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties efektyvumo audito analizę. Pastarojoje ataskaitoje išsakyta abejonių, kad kai kurie viešieji pirkimai galėjo vykti neskaidriai, o tai galėjo lemti šilumos kainos augimą.

BNS turimas garso įrašas atskleidė, kaip tuometinis meras V.Navickas, susitikęs su Š.Skuču, „mokė“ kontrolierių daryti tyrimus, palankius valdančiajai koalicijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius