Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 15

Teismas: Vilniaus sprendimas į grupes priimti daugiau vaikų – neteisėtas

Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas padidinti vaikų skaičių darželių grupėse yra neteisėtas ir pažeidžia viešąjį interesą, ketvirtadienį paskelbė Vilniaus apygardos administracinis teismas.
Vaikų darželis „Prasminga jaunystė“
Vaikų darželis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Teismas patenkino Vyriausybės atstovės Vilniaus apskrityje Vildos Vaičiūnienės prašymą ir panaikino savivaldybės balandžio mėnesio įsakymą, kad komplektuojant ateinančių mokslo metų 1,5-3 metų vaikų grupes darželiuose priimti ne mažiau kaip 18 vaikų, o 3–7 metų vaikų grupėse – ne mažiau nei 23 vaikus.

Vyriausybės atstovo tarnyba, raginusi savivaldybę panaikinti įsakymą, nurodė, jog Lietuvos higienos norma, nustato, kad grupėse nuo dviejų iki trejų metų gali būti ne daugiau kaip 15 vaikų, nuo trejų metų iki pradinio ugdymo pradžios – ne daugiau nei 20 vaikų.

Teismas konstatavo, kad šiuo įsakymu pažeidžiamas vaiko teisių į sveiką ir saugią ugdymosi aplinką užtikrinimas.

„Teismas kritiškai įvertino ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos teiginius, kad higienos normos reikalavimai nebus pažeidžiami padidinus 3 vaikams leistiną vaikų skaičių grupėse, nes vaikų skaičius grupėse visais atvejais turėtų būti formuojamas ir nustatytas leistinas vaikų skaičius grupėse, nepažeidžiant higienos normų. Teismo nuomone, Vilniaus miesto savivaldybės nurodytos priežastys dėl ikimokyklinio ugdymo įstaigų trūkumo ir siekio užtikrinti kuo platesniam asmenų ratui įgyvendinti teisę į darželius, nesudaro pagrindo nukrypti nuo higienos normoje nustatyto maksimalaus vaikų pagal amžiaus grupes skaičiaus“, – rašoma Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje tarnybos pranešime.

Sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius