-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 22 /14:33

Teismas paliko su hašišu įkliuvusį druskininkietį rinkimuose vesti Darbo partijos sąrašą

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) 2023 m. vasario 22 d., išnagrinėjęs administracinę bylą dėl Lietuvos Respublikos vyriausiosios rinkimų komisijos (toliau – ir VRK) sprendimo įregistruoti savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose Darbo partijos iškeltą kandidatą Edviną Garackevičių Darbo partijos Druskininkų kandidatų sąraše Nr. 1, nutarė Darbo partijos skundą atmesti, rašoma LVAT pranešime spaudai.
Edvinas Garackevičius, hašišas
Edvinas Garackevičius, hašišas / VRK, 123rf.com nuotr.

Darbo partija VRK pateikė partijos pareiškinius dokumentus iškelti į Darbo partijos Druskininkų kandidatų sąrašą kandidatą Edviną Garackevičių, kuriam vėliau buvo pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Paaiškėjus šioms aplinkybėms Darbo partija nusprendė pašalinti kandidatą E.Garackevičių iš Darbo partijos narių, ir kreipėsi į VRK su prašymu išbraukti E.Garackevičių iš Darbo partijos Druskininkų kandidatų sąrašo.

VRK 2023 m. vasario 2 d. posėdyje netenkino pareiškėjo prašymo atšaukti Darbo partijos kandidato E. Garackevičiaus pareiškinius dokumentus, nurodydama, jog prašymas buvo pateiktas praleidus Rinkimų kodekso 87 straipsnio 1 dalyje įtvirtintą 40 dienų terminą.

Išnagrinėjusi administracinę bylą, LVAT teisėjų kolegija pažymėjo, kad nagrinėjamoje byloje nebuvo nustatyta, jog E.Garackevičius neatitinka Rinkimų kodekso 10 ir 11 straipsnių reikalavimų, kiek jie taikomi pasyviosios teisės rinkimams į savivaldybes įgyvendinimui, be to, nėra ir kitų teisinių pagrindų, kuriais remdamasi VRK privalėjo atsisakyti registruoti kandidatą.

Įvertinusi visas bylos aplinkybes, LVAT teisėjų kolegija konstatavo, kad VRK teisėtai netenkino Darbo partijos prašymo išbraukti kandidatą iš rinkimų sąrašų, nes Darbo partijos prašymas pateiktas likus mažiau nei 40 dienų iki rinkimų dienos, teisingai taikė teisę ir priėmė pagrįstą bei teisėtą sprendimą, todėl LVAT pareiškėjo Darbo partijos skundą atmetė.

E.Garackevičiaus automobilyje teisėsauga aptiko pusę kilogramo hašišo, jis dėl įtarimų disponavus dideliu kiekiu narkotikų buvo suimtas mėnesiui ir vasario viduryje paleistas, skyrus švelnesnes kardomąsias priemones.

Savivaldos rinkimai vyks kovo 5 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius