-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 13

Teismas Žilinskui grąžino policijos sulaikytą automobilį

Vilniaus teismas grąžino išrinktam Seimo nariui Rokui Žilinskui automobilį, kurį policija buvo laikinai sulaikiusi parlamentarui prie vairo įkliuvus be dokumentų.
Rokas Žilinskas iš karto po to, kai buvo paleistas iš policijos
Rokas Žilinskas iš karto po to, kai buvo paleistas iš policijos / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Rokas

Kaip 15min.lt sakė R.Žilinsko advokatas Tadas Kelpšas, teismas nutartį grąžinti automobilį priėmė ketvirtadienį. „Teisėjas pažymėjo, kad įstatymai už pažeidimą, dėl kurio buvo sulaikytas mano klientas, įstatymai nenumato automobilio konfiskavimo. Todėl galima sakyti, kad policija automobilį uždarydama į saugojimo aikštelę, šiek tiek persistengė", - sakė advokatas.

T.Kelpšas sako kol kas nežinantis, ar R.Žilinskui reikės mokėti už automobilio nuvežimą į aikštelę ir jo saugojimą. „Aš įsivaizduoju, kad esant tokiai teismo nutarčiai, mokėti mano klientui nereiks. Kai jis nuvažiuos į policiją, susitvarkys dokumentus ir jam pateiks sąskaitą, tada ir spręsime. Iš anksto sunku ką nors pasakyti. Antra vertus, šiuo metu R.Žilinskas yra viešas asmuo. Gali būti, kad patarsiu jam susimokėti, jei sąskaita bus išrašyta, dėl šventos ramybės. Nors gerai pagalvojus, automobilis juk sulaikytas buvo ne visai teisėtai, tad ir mokesčio jokio negali būti. Nežinau, tai tik svarstymas. Jei bus sąskaita, tada ir spręsime", - sakė R.Žilinsko advokatas.

R.Žilinsko automobilį policija į saugojimo aikštelę uždarė prieš kelias savaites, kai šviežiai išrinktas Seimo narys pareigūnams įkliuvo be jokių dokumentų.

Parlamentaras buvo nuvežtas į policijos komisariatą, į policijos įstaigą jo sesuo atvežė automobilio dokumentus ir R.Žilinsko pasą. Tačiau vairuotojo pažymėjimo tarp pluošto dokumentų nebuvo.

Paaiškėjo, kad vairuotojo pažymėjimas iš R.Žilinsko porai metų teismo sprendimu atimtas už tai, kad automobilį jis vairavo neblaivus ir sukėlė nedidelę avariją. Šį teismo sprendimą Seimo narys yra apskundęs Vyriausiajam administraciniam teismui.

Policija R.Žilinskui surašė protokolą už vairavimą neturint teisės vairuoti. Ši medžiaga trečiadienį turėjo būti nagrinėjama teisme. Tačiau teismas nagrinėjimą sustabdė, kol Vyriausias administracinis teismas priims sprendimą dėl parlamentaro skundo.

Teisme yra nagrinėjama dar viena R.Žilinsko byla, kurioje jis su draugu kaltinamas policininkų įžeidinėjimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius